Mangosalsa med tomat och koriander

Det här är en av mina absoluta favoriter! Salsan passar till nästan allt, asiatisk mat, grillat, kött och fisk i alla former (vi åt den till fondue häromkvällen) eller som en starter med räkor och en bit bröd. Gurka eller paprika har jag i ibland om man vill ha lite tuggmotstånd och chili såklart om det ska vara lite hetta. Koriandern lyfter enligt mig allt men jag har förstått att många inte alls gillar smaken utan tycker det smakar diskmedel, knepigt! Ska kolla det där när jag diskar nästa gång…..

MANGOSALSA
1 mango eller fryst mango i bitar
4-5 tomater
1 liten rödlök
1/2 kruka koriander
1 msk olivolja
lite pressad citron
salt och svartpeppar

Tina mangon eller dela den färska i bitar. Den frysta är inte riktigt lika god men helt ok ändå.
Kärna ur tomaterna och dela i småbitar och hacka löken fint.
Hacka eller riv i koriandern.
Blanda ihop allt och smaka av med olja och kryddor.
Det blir gott om salsan får stå och dra en stund före servering.

2 Kommentarer

  1. Mmm, mango är ju så gott, har själv ätit det flera dagar nu i maten…

  2. Det ÄR en suverän salsa! Och lättlagad om man har frysmango. Jag brukar nog stoppa i en tärnad avocado och en skvätt fisksås också.
    Hälsar fröken Dill

Lämna ett svar till Martina Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*