Daves Pasta Bolognese

Hej dar mina vanner!
Nu ar vi tillbaka i Wellington efter en roadtrip pa 11 dagar, jag sager bara vilket land! Vi har akt runt pa bade syd och nordon och det har varit helt otroligt men nu ar man trott saklart och full av intryck. Jag ar glad att Anna korde alla mil i The Southern Alps for det maste varit dar som Langben och Musse campade, hjalp vilka kurvor! Hastigheten ar ju 100 pa alla vagar har om inte annat rekomenderas men det var gott om branta 15-65 km-kurvor! Konstigt att det inte hander en massa olyckor har nar alla kor pa fel sida!
Dave lagade pasta till oss nar vi kom “hem” idag och fast vi atit underbar mat fran alla varldena kok sa var det amazing med hemlagad spagetti och kottfarsas.

DAVES BOLOGNESE
400 g kottfars
1 morot
1 stor lok
6-7 champinjoner
2 burkar tomater
2 klyftor vitlok
3 msk tomatpure’
en skvatt vatten
farsk persilja
basilika
salt och peppar
riven ost

Till kottfarsasen fick vi farsk spenattagliatelle och en frasch gronsallad och jag forsoker att inte saga mmmmmm hela tiden nar jag ater god mat men jag lyckas inget vidare!

Har ar kocken som gjorde som Jamie Oliver alldeles nyss, drog pa sig duffel, hjalm och drog ivag pa sin scooter for att handla till middagen!

Har kommer nagra bilder fran de senaste dagarna…..

En krokig vag vid Queenstown.

Panncakesrocks pa sydons vastkust.

En vacker strand i Christchurch och ett vackert par ocksa!

En harlig beachdag blev det i Kaiteriteri en bit fran Nelson och nu forstar jag att man har solskyddsfaktor 80 i det har landet. Anna tvingar oss till faktor 30 och att vi inte ska vara i solen mellan klockan 11 och 16, solen ar otroligt het men battre blek an krafta!

Nu ska vi vila en dag och sedan aker vi till Australien en vecka innan det bar av hemat till kyla och sno. Det har visst varit mellan 20 och 30 grader kallt hemma och det langtar jag inte till just nu. Har ar det 16 grader och molnigt och det kanns helt ok!

11 Kommentarer

 1. Åh, vad gott det ser ut, både maten och bilderna!

 2. Härligt Karin! Vilka bilder och fina resberättelser vi får ta del av.
  Ha det gott/ Mimmi

 3. å vad härligt ni har det ,fina bilder ,god mat och allt annat ni får uppleva, här är det just nu -23 inte kul alls det.vad tiden går fort, ni är ju snart hemma i albybyn igen.må så gott nu resten av er resa. hälsa alla/ Pia.

 4. Åh va härligt ni verkar ha det! Ja, här hemma är det iiiskallt.

 5. Trevligt att få se bilder från er fina resa. Vilken upplevelse. Ha det så bra resten av resan också. Ta vara på värmen, här är det -26 just nu. Hälsa Anna

 6. Ha ha jag sitter och små fnissar här, långben och och musse va husvagnen va den med också??
  Låter och ser ut som du har det jättehärligt och god mat ser du ut att få också..
  Ha det gott på resten av resan..
  Kram
  Therese

 7. Ser underbart ut! Förstår att du inte längtar hem till kylan.

 8. Mörk O'Mansson

  Hej gott och läsa att ni har det bra. Gröna av avund sitter vi här i kylan. Kramar Eva & Peter

 9. Ni verkar har det härligt. Vilket äventyr ni får vara med om! Här hemma har kylan släppt, det är bara några grader minus. Jag pratade med Britta idag och allt är bara bra med henne.
  Kramar från kusin

 10. Ing-Marie Stäring

  Tack va de kul att titta in på din sida o se hur härligt ni har det! Lycklig hemresa!

 11. ÅH. Fantastiskt! Lyllos dig som är på äventyr! 😀

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*