Köttfärsrulle med bacon, champinjoner och ädelost

Nu är det svårt att hålla ögonen öppna så jag måste nog ut och gå en sväng fast det är kallt och blåser småspik. Nattens sömn kom aldrig och ingen avslappning eller varm mjölk hjälpte så det var bara att gilla läget. Efter några timmars kryp i benen kom jag på att jag drack lite kaffe hos Petter igår kvälloch det räckte kanske vad vet jag. Dagens middag fick jag inspiration  till hos Mimmi men jag fyllde rullen med bacon, svamp och ost istället.
Det blev min bästa “limpa” hittills!

KÖTTFÄRSRULLE
500 g köttfärs (älg tog jag)
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 dl riven lök
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
rejält med nymalen vit och svartpeppar
Fyllning i rullen:
5-6 champinjoner i bitar
1 paket bacon
100 g mjuk ädelost på tub

Blanda allt till rullen utom färsen och låt det svälla en stund.
Blanda sedan i färsen och platta ut den till en rektangel, ca 1,5 cm tjock på ett bakplåtspapper.
Smeta ut osten mitt på rullen.
Fräs ihop bacon och svamp och lägg det på färsen.

Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet.
Grädda i 175 ca 45 minuter.
Jag lät rullen vara i ugnen “ensam” i 15 minuter och spädde med en gnutta vatten och tog reda på den lilla buljongen till såsen. Potatisklyftor och en gnutta olja åkte sedan ner i teflonformen och de sista 5 minuterna drog jag på grillen på högsta heat! Nackdelen att lägga ner potatisen tillsammans är att den bästa såsbasen kokar in i potatisen men men den blir ju god……

CHAMPINJONSÅS när mannen köpt för mycket grädde
4-5 champinjoner
1 msk hackad lök
1 msk smör
1 dl buljong från rullen/vatten+tärning
3 dl grädde
1 tsk örtmix eller krydda av något slag blir gott
vitpeppar och salt

Jag köpte en laxmixkrydda från Tynderö när jag var till Strömmens mejeri och den passade perfekt i såsen.
Den innehåller ostronskivling, basilika, lök, chili, peppar, vitlök och örter och den är ingen direkt fiskkrydda tycker jag utan passar till massor.
Inga smakförstärkare i den påsen mina vänner men jag lovar att den smakar massor!

3 Kommentarer

  1. Men gu så gott det ser ut! Nu måste jag testa din variant, Karin.

    Ha en god fortsättning på helgen.
    Kram Mimmi

  2. Gott med köttfärslimpa och göra en rulle och fylla med. Ska testa nån gång! Gillar att laga mat med köttfärs.

  3. Oj så gott detta verkar, måste prova nån gång.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*