Morotskaka i långpannan


Det är tomt i frysen på fikabröd och det är väl egentligen bra det men vi får främmande i kväll och då vill jag ha något att bjuda på. Brudarna i huset har bestämt sig för att hoppa sötsaker några veckor och vore det någon ordning på oss andra två i huset så skulle vi hänga på men……. Jag är i alla fall så snäll att jag inte drar på med något chokladigt utan det blir en morotskaka för då frestar jag inte så mycket, Anna gillar den inte alls!
Receptet på en hög kaka hittade jag hos Matklubben.

MOROTSKAKA
6 ägg
6 dl strösocker
1 ½ dl matolja
9 dl riven morot
6 dl vetemjöl
3 tsk kanel
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver

Topping:
150 g philadelphiaost
90 g smör eller margarin
6 dl florsocker

Vispa ägg och socker fluffigt, blanda ner matolja och riven morot och rör ordentligt.

Blanda samman vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver.

Rör sedan ihop allt i äggvispet.

Häll smeten i en smord/bakplåtsklädd långpanna.

Grädda i 175 ° i ca 40 minuter. 

Tippa kakan upp och ner (jag skar bort kanterna så den blev jämn) och låt den kallna.

När kakan har svalnat rör ihop toppingen och bred den över kakan.

Skär i bitar och mumsa!

3 Kommentarer

  1. Du så gott med morotskaka! Länge sen jag gjorde nån. Tror jag ska satsa på en sån. Och visst är väl nästan bara nyttig?:-)

  2. Smaskens med morotskaka. Det bjöd jag mina vänner på idag!!

  3. Morotskaka är en av de godaste kakorna jag vet, det är verkligen toppen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*