Getostkräm till kött och klyftisar, mums!

Det där vita längst upp till vänster på tallriken (va ser ni inte det?! ha ha) är getostkrämen som jag tycker ni ska testa om ni inte gjort det redan. Lättare finns inte och blir det något över är det kalas som dipp till lilla moroten, sås till kokta grönsaker (åhhh tänk rödbetor!) pålägg på mackan eller som dressing till salladen!

GETOSTKRÄM
100 g chevré
2,5 dl creme fraiche (34% tycker jag!)
salt och nymalen peppar

Jag kör allt med stavmixern tills det blir slätt.
Ibland brukar det stå i recept att man ska ta bort kanten runt osten men det gör inte jag, gott om man stöter på en ostkant eller två tycker jag!

Nu dånar Ola och Unstoppable på Mix megapol här i huset. Jag tyckte det var flera bra låtar på Melodifestivalen igår. Det blev en röst från mig på Manboy men vinnarlåten var helt ok den också, båda fastnar hopplöst i skallen och snart är jag trött på dom men det är väl så en schlager ska funka, eller?

5 Kommentarer

 1. åhja, eller att dippa lite lyxigare knäcke i , typ wilma- och batanunknäcke. mums!!

 2. Carolina, jag gillar Wilmas knäcke men den andra sorten har jag aldrig sett, ska spana!

 3. anna-karin f gunnarsson

  mmm va mycket smarrigt du hittar på och vilken rolig blogg Karin! Om du gillar getost måste du testa getostlasagne!! : ) Ha det bra kram ak

 4. Anna-Karin:Tack!Vad kul att du tittar in till mig!
  Getostlasagne låter jättegott och det har jag varken ätit eller lagat, har du något bra recept?
  Jag blir nyfiken och googlar på direkten!
  Ha det fint och lycka till med er kokbok, kom ihåg att jag vill köpa en!

 5. anna-karin f gunnarsson

  Hej! Ja jag hittade den på google med… Typ 4.e receptet krämig getostlasagne, jag gjorden den med fläskfile men lamm är nog gott till. Det är hur kul som helst m kokboken, du skulle ha jobbat hos oss : ) Ser du ngt roligt ute-matrecept så tänk gärna på oss, vi noterar att du vill köpa en ; ) Ha det bra ak

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*