Annas salsa till tacos eller kött

Anna gjorde en god salsa till tacosen i fredags och har du en tomatburk och en lök så är såsen fixad och du slipper köpa den där färdiga tacosåsen. Fräs ihop det du vill i grönsaksväg och låt det puttra, chili av något slag är ett måste men varför inte ha i ananas eller mango som sötma? Spiskummin är heller inte fel att krydda på med, ja prova på bara men lova att skvallra för mig om ni kokar ihop något extra gott!

ANNAS SALSA
1 burk krossade tomater (helst ekologiska)
1 lök
1/2 paprika
1 klyfta vitlök
chili eller jalapeno på burk
1 msk olivolja
1 tsk socker
salt, peppar

Hacka lök, vitlök, chili och paprika, stort eller smått vilket du vill.
Fräs det i oljan och tippa i tomater och kryddor.
Låt allt puttra tills det mesta av vätskan kokat bort.
Smaka smaka smaka och krydda tills du är nöjd.
Såsen är godast kall tycker jag och strö gärna i någon grönt om du har.

Jag har sett på Stjärnkockarna för första gången och det var hur kul som helst. Min juryfavorit är Lisa, värsta smakgurun!

5 Kommentarer

 1. Salsa får mig bara att tänka på tacos eller grillsommar! Som jag längtar just nu efter lite sommar, bara en dag, en liten förhandstitt sådär bara! Receptet på salsan låter himla gott och de ska va mycket chili i! Kram kram

 2. Föredrar hemmagjord salsa. Ofta har man ju krossade tomater och en lök hemma….Och sen "latja" till den lite med vad som finns hemma… Mumsfillibaba!!!

 3. jasså va det inte svårare än så, jag ha tjorvat till det i tanken så jag ha aldrig idas pröva.
  Det såg ju enkelt ut, kanske till och med lilla jag törs pröva.
  Tack för solskens awarden, ha jag totalt missat.
  Ha fastnat i mitt klippande och klistrandet
  igen "scrapbookingen" så jag håller mest till vid fel skrivbord nu mera.
  Så mycket gott du har lagt in, allt frestar som vanligt.
  Ha det gott min vän

 4. Kryddburken:Jamen tänk vad skönt med sommar, men lite vårkänslor får man när solen skiner och fåglarna kvittrar! Japp mycket chili ska det va!
  Kram till dig

  Sofie:Ja det känns ju bra att veta vad som är i såsen också inga nummer och aromer!

  Therese:Ja det är jättelätt och vill du ha"tacosmak" så dra i spiskummin och paprika också. Jamen du är ju en scrapbookare du, det kommer jag aldrig att ens testa för jag är det mest opyssliga som finns!
  Sköt om dig!

 5. Så gott. Kul med hemmagjord salsa, mycket bättre än den dyra köpta.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*