Fisk i ugn med fänkål och citron

Nej det där blev ingen vidare bra bild men jag lovar att fisken är jättegod om du gillar citron och lite lakritssmak.
Jag älskar den här kombon och som ni ser är det fjuttigt få ingredienser och inga konstigheter. Första gången jag gjorde såhär blev jag överraskad själv och receptet hamnade direkt på listan över lyckade påhitt (det finns en med mindre lyckade också!)

SEI MED FÄNKÅL OCH CITRON 3-4 port
400 g sei eller någon annan fisk
1 fänkål
1 stor morot
1 citron, saft och skal
3 dl grädde
salt och vitpeppar
kryddgrönt om du har

Strimla fänkål och strimla moroten med potatisskalaren och lägg det i en ugnsform.
Lägg fisken i bitar på grönsakerna och pressa över citronsaften.
Salta och peppra fisken rejält, tippa grädden i formen och strö i skalet..
Gratinera i ugnen 175° i ca 25- 35 minuter, beroende på hur stora fiskbitar du har
Strö över något grönt och det är absolut godast med kokt potatis till tycker jag.
Såsen blir ljuvlig att mosa pärerna i!

Dagen har varit på topp men efter regn kommer väl solsken?! Har pysslat om mina små tomatplantor och pelargonskott, gått långpromenad i fina vädret med Katri och såklart druckit några koppar te och nu ska vi visst spela Retro här. Jag kanske ska lura tjejerna att spela A´la Carte (kul matspel) då kanske jag kan svara rätt på någon fråga!

4 Kommentarer

  1. Fisk äter vi allt för sällan här hemma. Borde ta och testa ditt recept då jag gillar citron/fänkålkombon.

    Ha en bra söndagskväll, Karin/ Mimmi

  2. Visst har det varit en härlig vårvinterhelg! Hade också tänkt sätta tomatfrön men det blev inte av. Misstänker att nu är det för sent. Får väl gynna nåt växthus istället.

  3. Det där låter som ett bra påhittat recept! De ska jag prova, jag gillar fänkål och skalad med potatisskalare kan jag mycket väl tänka mig att smakerna verkligen kommer fram och dessutom med morot som "mildar" upp de hela! SKA prova!! Sätter den på "min" lista! Kram på dig vännen…

  4. Det ser så gott ut och du får det att låta så lätt! Vi äter oxå för lite fisk och skyller alltid på att det är pga att vi inte kan tillaga det. Pyttsan, då får vi väl lära oss då, det här recptet SKA jag laga :-)!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*