Zucchini med getost och lilla skinkbiten!

Visst var väl dom här gulliga? Jag kunde inte låta bli att köpa dom bara för det. Det kändes fel att bara skiva upp gullingarna så jag delade dom mitt itu och fyllde med ost istället. Vi åt det här tillsammans med fisken igår men det passar snäppet bättre till en kött/pastarätt eller som en enkel förrätt.

ZUCCHINI MED CHEVRÈ 4 port
2 små runda zucchini eller en liten vanlig
150 g chevré
4 skivor skinka
pijenötter eller solroskärnor
basilika eller timjan
olivolja
salt och svartpeppar

Dela och gröp ur zucchinin och fyll med skinka och ost.
Ringla på några droppar olivolja och krydda med salt och peppar.
Strö över nötter/kärnor och gratinera tills osten smält, zucchinin är mjuk och allt fått lite färg.
Riv över basilika eller någon torkad ört.

4 Kommentarer

  1. Namnam! Älskar zuccini! Använder det ofta, speciellt att rosta tillsammans med andra grönsaker. Eller bara riva och dryga ut köttfärsgrytor t ex.
    En av de få saker i grönsakslandet som blev någorlunda ifjol, var just zuccinin.
    Ha en bra dag!

  2. Zucchini är ju så himla gott, bara för nåt år sen så rynkade jag på näsan bara åt ordet men nu tycker jag det är riktigt gott. 🙂

  3. Såg de där små runda zucchinisarna i affären för någon dag sedan. Stod och funderade på om jag skulle köpa ett par för jag var tveksam om de inte bara var till prydnad… Nu vet jag… Ska köpa hem några och testa ditt recept!

  4. Ååh vad gott!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*