Canneloni med skinka, ost och mangoldskott

Eftersom vi åt blodpudding igår (nu ska jag inte sänka blodpudding för jag älskar det och vi äter det ofta) så tänkte jag laga något som tog lite längre tid idag när jag slutade tidigt. Vad fel man kan ha, det tog inte mycket längre tid alls! Lite fusk blev det för jag hade en färdig burk tomatsås (reservmat från fjällveckan) inte för att det tar så många minuter att koka ihop en burk krossade med lök och kryddor men ändå. Jag velade hit och dit om jag skulle slå över en ostsås istället men tomatsåsen vann. Spenat är vanligt i såna här rullisar men det hade inte jag hemma men en påse fina mangoldskott hade jag och det gick precis lika bra.

CANNELONI 2-3 port
250 g färska lasagneplattor
6 skivor skinka
150 g dessertost som du gillar, castello blå tog jag
mangoldskott
500 g tomatsås
1,5 dl grädde
1-2 dl riven ost
nymalen svartpeppar

Lägg skinka, ost och 5-6 blad på varje platta.

Rulla ihop och lägg tätt i en ugnsform.

Ja sen är det bara att hälla över en burk eller hemkokad tomatsås.

Eftersom jag gillar sås så slog jag över lite grädde men det går lika bra med mjölk också (fast det blir inte liiiika gott).
Riven ost på toppen och sedan in i ugnen i 25-30 minuter i 200°.
Peppra över rejält med svartpeppar innan ni mumsar i er pastan.

Tycker du den här bilden ser oaptitlig ut så håller jag med men titta på den översta bilden istället och jag lovar att det blev gott. Det här är en rätt som passar både till vardags och till fest tycker jag.

5 Kommentarer

  1. Håller med om att Canneloni är en snabbrätt. Åt den senast när vi var till fjällen med många i hushållet, går fort fast man lagar allt från grunden, perfekt skidmat skulle jag säga.
    Ha en bra vecka, Karin/ Mimmi

  2. Den rätten eller i alla fall nåt liknande var det länge sedan jag gjorde. Det måste jag göra snart!

  3. Vad smart att köra med färska lasangeplattor och rulla själv istället för som jag gjort, köpt färdiga rör rodnar…Då tar det lång tid kan jag lova… En annan supergod fyllning är kycking, champinjoner, mozarella och färsk basilika och så tomatsås och bechamel ovanpå,mums.

  4. Det här har jag aldrig testat, men jag ska göra det. Ser verkligen jättegott ut!

  5. Något som är gott är att slå på lite bechamelsås också innan man skjutsar in de ljuvliga i ugnen 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*