Jag firar med en Bountykaka!

Planen var att jaga runt i huset med snabeldraken men hur kul är det när……. jag och min blogg är med i Svensk Damtidning den här veckan tillsammans med några fler matbloggare, gissa om jag är glad?!
Den här kakan hittade jag hos Matklubben  men jag har snickrat om receptet en gnutta bara.

BOUNTYKAKA
4ägg
5 dl socker 
7dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker 
4 tsk bakpulver 
6 msk kakao
225g smält smör eller margarin
2  dl kokande vatten
 1 nypa salt

Smörkräm:
200g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 st ägg
1 påse kokos

Glasyr:
225-250g mörk blockchoklad
2 msk olja

Vispa ägg och socker, tillsätt  det mjöliga, därefter smör och vatten.
Grädda kakan i smord och mjölad långpanna i 175 grader i ca 25min.
Låt kakan svalna.

Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna.
Låt krämen svalna något och bred den över kakan.
Smält blockchokladen i en tillbringare i micron och rör sedan i oljan.
Ringla chokladsmeten över  kakan och”slickepotta” ut allt jämnt .
Ställ kakan kallt och skär sedan bitar med en het kniv. 

9 Kommentarer

  1. Men grattis!!!!! Det var verkligen roligt att höra och det var väl värt att fira!! Då kan snabeldraken vänta på sin tur tycker jag. Den kan få vara hungrig några dagar till.

  2. Vad kul, då förstår jag att du är glad!
    Hjälp vilken syndigt god kaka… kanske skulle prova den i helgen…

  3. Hur hamnade du där? Jätteroligt!!!! Har precis skrivit ut receptet och ska nu kolla om allt finns hemma 😉 Trevlig helg!

  4. Kerstin:Ja och Frida städade åt mig hon så det slapp jag!

    MalinT: Testa kakan du!

    Mia:Hoppas kakan blev bra! Jag fick ett mail från tidningen om dom fick skriva om min blogg och jag blev "överglad"!Trevlig helg till dig!

  5. Grattis till publiciteten, det förtjänar du!

  6. Vad kul med tidningen! Lite otippat också måste jag säga, visste inte att Svenska Dam skrev om mat, men kul såklart! 🙂

    Vad god kakan ser ut, jag har inte tänkt på att man kan göra sådan själv.

  7. Susie i köket: Tack snälla du, vad glad du gör mig!

    Emma: Ja det var riktigt roligt och jag håller med att det är inte tidningen m,an kopplar ihop med mat!

  8. Great site, keep up the great work

  9. Pingback: Bountykaka Med Kokos – RHUTHUN

Lämna ett svar till Mia Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*