Pensionärskaka

Ja den här kakan har många namn men det här passar bäst in på mig nu, hälstrulet har kommit tillbaka så nu har ljumskarna sällskap, jag vill gå och cykla längre stund än 30 minuter!(springa kan jag glömma). När jag ändå är på gnällhumör så är köket uppochner för mannen slipar några luckor och lådor som är fula men som inte stör mig det minsta, (måste väl erkänna ändå att det blir fint). Micron fixade maten i dag och det blev Keldas skaldjurssoppa och den var helt ok men det hade varit gott med någon fyllning typ svamp, paprika, fisk, räkor eller så.
Nu kom snälla mamma med en god kaka till efterrätt och den fanns det gott om plats för! Alla har väl det här receptet men jag skriver det ändå.

PENSIONÄRSKAKA
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker flufsigt.
Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och tippa sedan i vattnet.
Grädda i smord rund form i 175° i ca 40 minuter.

Fyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Smält smöret och blanda sedan i mjölken och vaniljsockret.
Låt allt koka ihop i ca 2 minuter.

När kakan svalnat en gnutta så dela den på mitten till 2 bottnar och fördela fyllningen på de båda bottnarna och lägg sedan ihop dem.

Nu har jag redan dåligt samvete för gnället men det får stå kvar ändå!

8 Kommentarer

  1. Det må vara en pensionärskaka men oj vad den är god!!

  2. Marianne "storätarn"

    Se till att fixa alla krämpor innan sommaren. Hur blir det annars med fjällvandringen? Inbilla dig inte att Kattis och jag skall bära ig hela vägen, oavsett hur god mat du bjuder på. Det finns gränser även för oss, tror jag.

  3. Låter som en både god och enkel kaka 🙂

    Kolla gärna in min NYA MATBLOGG
    allt från lättlagade middagar, krämig kladdkaka till nyttigt hembakat bröd.

    http://min-matblogg.blogspot.com/

  4. Här kallar vi den Solskenskaka och oj vad god den är.Provade din afterski kyckling igår och hjälp vad god den var!! Ska äta resterna till lunch idag, mums!!
    Ha en bra dag trots röran i köket, härligt sen när det är klart!

  5. Äsch, man fååår gnälla!
    Många namn, minst sagt, när jag jobbade på bageri kallade vi denna för Silviakaka. Så himla god! Nu blev jag sugen…

  6. Man behöver få gnälla av sig ibland.
    Detta recept hade inte jag men det ska definitivt provas. Jösses vad enkelt.
    Trevligt att ha något annat än kladdkaka när man får oväntat besök =)

    Ha en härlig helg.

  7. FIA:Jag har lagt en bit i frysen som bara jag hittar….

    MARIANNE: Ha ha ska ni ha mat så får ni bära! Men du är ju i topp trim nu så det är väl easy peasy?
    Mina hårda Eccoskor är problemet tror jag.

    MATBLOGGEN: Nu ska jag titta in till dig!

    MALIN T:Vad kul att du gillade kycklingen, har glömt hur jag gjorde men ska kolla nu.Solskenskaka var bra mycket finare än mitt namn!

    CAROLINA: Fast nu känns det nästan pinigt! Silviakaka kallar jag en kaka i långpannan med smörkräm på toppen och kokos!

    MIA: Ja du har kanske rätt…
    Lätt som en plätt, helt klart i kladdkakeklass!

  8. det namnet har jag aldrig hört, men det var kul 😀

Lämna ett svar till carolina Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*