Abborremacka med ägg och pepparrotscreme

Ibland blir man överraskad av vad som kan gömma sig i frysen, jag hittade en påse med rökta abborrar som jag knappt visste fanns. Glad blev jag och en macka får duga till middag när köket inte är som det borde och jag ska på personalmöte med fika!

På tunnbrödet hamnade: Rökt abborre, kokt ägg, rödlök, gröna bönor och cremefraiche blandat med riven pepparrot.

8 Kommentarer

 1. Rökta abborrar, vilket ovanligt och gott frysfynd!
  Hälsningar från fröken Dill

 2. Vilken höjdarmacka! Rökta "abbisar" är himmelskt gott.

  Ha en bra kväll/Mimmi

 3. Mmmmm va gott med rökt abborre! Får sån längtan till sommaren och stugan för där kan det bli lite "rökt" ibland. Hoppas du får en härlig helg!

 4. OJ slurp…DET lät gott =) Tyvärr blire allt för sällan jag äter rökt fisk överhuvudtaget. Annat vare förr, medans jag bodde hemma, och älskade pappsen försåg oss med både rökt abborre, sik, röding och öring. Jag får leva på smakminnena ;0)

 5. Första gången jag åt rökt fisk var med min make och svärfar en sommar för några år sen. Vi var ute och åkte i yttersta havsbandet med deras lilla båt, solen lös och havet glittrade. På vägen hem stannade vi till hos fiskar´n på hans ö och köpte nyrökt flundra, fortfarande varm från röken. Väl hemma åt vi detta på knäckemacka med lite smör, fisken var fortfarande så ljummen så smöret smälte, mmm, ljuvligt!

 6. FRÖKEN DILL:Ja ibland har man tur, kanske ska köpa en Triss förrsten?

  MIMMI:Ja det blev en riktig hit faktiskt men tyvärr var det bara en påse….

  KERSTIN:Ja du har ju lyxigt värre som HAR en rök!

  MONA:Sällan rökt här också, vi har ingen rök men jag försöker peppa svärfar som fiskar massor!

  MALIN T:Det där lät helt underbart!

  HELENA: Japp det var det!

 7. Åhh. Mums mums. Jag har bara ätit aborre en enda gång, hos min pojkväns farmor. Pilligt med benen men gott.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*