Ullas päronkaka

Den här kakan bjöd Ulla på när vi träffades förra veckan. Härlig mandelsmak mot päronen och en kaka runt som inte var för söt. Jag ska nog baka kakan själv någon dag och bjuda min mamma på,  hon kommer att älska den!

PÄRONKAKA
4-5 päron
4 bittermandlar
2 stora ägg
3/4 dl strösocker
2 dl creme fraiche
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 °.

Skala, kärna ur och klyfta päronen och lägg dom i en ugnsform.

Riv bittermandeln.

Vispa ägg och socker flufffigt och vispa i bittermandel, creme fraiche, mjöl och vaniljsocker.

Häll smeten över päronen och grädda i 30 minuter.

Låt kakan svalna och servera med grädde eller glass.

6 Kommentarer

  1. Mumsigt med päronkaka! =)

  2. Mmmm…gott! …och vad härligt med tussilago!
    Nu är våren här. Utanför mitt fönster blommar vitsipporna och träden börjar bli gröna.

  3. Spännande med päron i kakan,det har jag aldrig provat och gott med mandelsmaken,den här vill jag oxå prova.
    Vilken härlig bild förresten :-)!

  4. Mmm, den låter jättegod!
    Jag måste verkligen ta och baka snart, min "bakrecept som måste provas"-hög bara växer och växer! =)

  5. Åh, så gott! Päron i kaka blir ju sällan fel och gott med mandel också. Den här får jag nog se till att baka snart. 😉

  6. JENNY: Ja den var jättemumsig!

    MARIA:Ja du har tur du som bor i "södern"! Kul och ses snart!

    MALIN T:Ja jag har aldrig bakat med färska päron sådär!

    HANNA:Ja ibland blir det sådär och jag minns knappt var jag sett recepten!

    FRIDAS KÖK: Ja gillar man päron och mandel så är det klockrent!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*