Fransk Potatissallad

Nu har vi haft sista övningen med spelmanslaget för terminen men det blir förhoppningsvis lite spela av i sommar. Jag tänker varje år att i sommar ska det bli åka av på stämmor och hej och hå (precis som med dans) men det är bara att erkänna att man är en “hemmamupp” som aldrig kommer till skott!

Här kommer min variant på potatissallad utan “klet”. Det är tokgott med körsbärstomater och fetaost i salladen också, ja det går såklart att lägga i det man gillar. Salladen är nästan godare dagen efter så därför är det en bra rätt att förbereda. Någon gång har jag bytt ut en del av oljan mot buljong.

FRANSK POTATISSALLAD
1,2 kg potatis, gärna färskpotatis
200 g sockerärter
1 rödlök
1 knippe rädisor
1,5 dl olja
0,5 dl vinäger
2 tsk dijonsenap
1-2 msk flytande honung
1 dl kryddgrönt av något slag, persilja/gräslök/basilika/timjan
salt och svartpeppar

Koka potatisen och skiva den .
Varva potatis, ärter, lök och rädisor på ett fat eller i en skål.
Mixa ihop dressingen och slå den över salladen.
Det passar att äta salladen ljummen på direkten eller kall.

I morgonkväll ska vi titta på Ångespelet och det ska bli jättekul men det blir till att leta fram “långkallingarna” för det är kalla kvällar här!

4 Kommentarer

  1. Det där ser väldigt fräscht och gott ut, jag är inte så förtjust i majonnäs baserade potatissallader. Det här är mycket bättre!

  2. Jättegod potatissallad. Gjorde en variant på den till brölloppet för ett par veckor sedan för de som inte tålde mjölk men den blir ju så god så alla äter av den 🙂

    /Sylvia

  3. Mmm, gott och somrigt!! =)

  4. Vad gott med potatissallad. Tur att det blir många tillfällen framöver, när man får äta den i olika skepnader.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*