Bullbak

Något fikabröd behövde bakas för frysen var tom och eftersom det här har varit en riktig “nuäterviuppdethärinnandatumetgårut” dag så blev det bullar på en gammal mjölk. Jag gör degen ungefär som det står på mjölpåsen fast jag kastar med 2 ägg. Eftersom jag har beslutsångest så är det inte lätt att välja vilken smak jag ska ha på fyllningen så därför blandar jag oftast hejvilt. Idag blev det vanilj, kardemumma och några droppar bittermandel i smöret och jag rör alltid ihop fyllningen så den bara är att smeta på.
Ha en lös deg och ingen knådning alls (ja när degen jäst färdigt alltså) så blir det goda bullar tycker jag.
Vad säger mina bagarvänner om det?
Stooora bullar gillar jag också, 40 stycken på 1 liter blev det idag

7 Kommentarer

 1. vad fina dina bullar blivit:) Maste ocksa fixa lite bullar men ingredienserna ar slut…haller namligen ocksa pa att rensa eftersom allt haller pa att ga ut har hemma:))

 2. Men så sugen jag blev på att baka bullar! Dina bullar brukar ju vara kanongoda! Va spännande att blanda bittermandelolja i smöret. Det måste jag testa nån gång.

 3. Åh de såg smaskens ut, har alltid älskat att baka vetebröd speciellt kanelbullar. Nu ska jag nog börja experimentera med kardemummabröd – ett simpelt men traditionellt fikabröd!

  Hm, bittermandelolja i smöret – ska defintivt testes! Bra tips!

 4. Åhh så sugen jag blev på bullar! Nu blir de bullbak på onsdag när jag är ledig! bestämt De ska regna här hela veckan lång så de ser jag fram emot! Bittermandel i fyllningen ska jag också prova, de lät spännande! Kram på dig!

 5. NENA:Tack!Undra vad det blir av din skåprensning då?

  KERSTIN: Ett litet knep som jag har hållt hemligt när folk frågat! Hoppas du vilar och håller dig lugn nu min vän!

  OLIVIA: Jag ska kolla in hos dig och se vad du bakar framöver!

  KRYDDIS: Regn är perfekt bakväder det men en hel vecka är ingen hit! testa bittermandeloljan, en snålare variant på mandelmassa!

 6. Pär-Anders

  ja dina bullar brukar vara fantastiska karin. Har aldrig ätit godare fika bröd på fotbollen i alby som när du haft dina bullar med dig 🙂

 7. PÄR-ANDERS: Du är snäll du! Kom in på fika någon dag!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*