Enkel snabb vinsås….

…jag orkade inte ens skala lök och fräsa på men det blev en god sås ändå! Rödvinssås har jag lärt mig att tycka om de senaste åren, synd bara att jag inte lärt mig tycka om själva vinet….smakar vidrigt i min mun men eftersom jag nu älskar kryddor och vin ska vara som en krydda så är det bara konstigt att det inte stämmer för mig…..
Bilden blev inte till såsens fördel så jag hoppar över den!

MIN SNABBA RÖDVINSSÅS
2 dl rödvin
1,5 dl vatten eller sky från stekta köttet
1 kub fond du chef oxbuljong
1 msk tomatpuré
1/2 msk balsamvinäger
1/2-1 msk honung
1 klick smör
1 kvist timjan eller lite torkad
ev. maizena till redning

Ja jag lät allt utom smör och maizena koka ihop i 8-10 minuter och sedan åkte smörklicken och en gnutta redning i såsen. När allt kokat ihop så smaka av med sött, surt och salt tills du är nöjd, sila såsen och servera!

4 Kommentarer

 1. VA, finns det nån som inte tycker om rödvin, det kunde jag aldrig tro ;-)!! Jag är lite så med vitt vin, tycker verkligen inte det är någon hit, och inte öl, eller whisky, eller congac… men rödvin, det är det bästa!
  Kram Malin

 2. Åh, ser att jag inte är ensam. Har också lärt mig gilla rödvinssås på senare tid, men jag kan inte förstå hur folk kan dricka sörjan och dessutom tycka det är gott ;).

  Din såsvariant låter som den skulle falla mig fint i smaken.

 3. Du är inte ensam! Jag hatar att dricka rödvin men som sås, eller i maten tycker jag det är jättegott!

 4. MALIN T: Jag kanske lär mig!

  JESSICA: Härligt jag är heller inte ensam!

  EMMA:Otroligt! Du också Emma!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*