Krossad potatis med nässlor och chevré

I helgen har det varit spelmansträff i Önsta så igår spelade vi hela långa kvällen. Ullavännen från Ockelbo har varit hemma och det gjorde inte helgen sämre, snälla kom hem lite oftare! 
När jag kom hem från spelningen tyckte jag det var dags att bjuda familjen på min vinnarpotatis så jag dök ut i diket och letade de minsta nässlorna (klippte ner dom också så kommer det snart nya) Det här blir lika gott med spenat också tror jag om du inte har lust att kräla runt och leta ogräs! Juryn lagade min rätt med färskpotatis men det ska jag testa längre fram.

KROSSAD POTATIS MED NÄSSLOR OCH CHEVRÈ 4 port
700 g potatis
1 liter nyplockade nässlor
100 g chevré i bitar
50 g smör
2 äggulor
1 klyfta vitlök
1/3 tsk nyriven muskotnöt
knappt 1 tsk salt,
nymald vitpeppar

  1. Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen och sjud den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skölj nässlorna noga. Koka upp 1 l vatten med salt och förväll nässlorna 2 minuter. Fiska upp nässlorna, krama ur dem lätt och hacka dem ganska fint. Spara gärna nässelspadet till en soppa. Slå av vattnet på potatisen när den är mjuk. Låt svalna en aning.
  3. Blanda ned nässlor, smör, äggulor, ost och kryddor. Riv ner vitlöksklyftan. Krossa allt med en gaffel.
  4. Lägg upp moset  i en smord ugnsform och gratinera i 8-10 minuter så ytan blir knorpig och får lite färg.

Vi åt lättstekt älgentrecote och vinsås till potatisen och det passade bättre ihop än jag trodde!

Jag är med och tävlar hos BakeCake och man kan vinna fina formar från Kalasform.
Hoppa med och tävla du också!

2 Kommentarer

  1. ser jättegott ut! 🙂

  2. Tack Filibabba!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*