Potatisgratäng med spenat, ost och soltorkade tomater

Idag har jag gått i spenattankar halva dagen för jag har en rad spenat i det lilla trädgårdslandet som jag ville jag göra något av. Ja så mycket har jag att fundera på när det är semester? Jag bollade idén vidare till de övriga i familjen men ni vet dom blev inte lika taggade. Först var jag inne på att lägga spenat i en enkel pasta, paj med ädelost, getostlasagne men till sist blev det en potatisgratäng. Den blev lite annorlunda men krämig och god tyckte vi, så här gjorde jag!

POTATISGRATÄNG 4-5 port
800 g potatis
50 g färsk spenat eller fryst
8-10 soltorkade tomater
1 stor klyfta vitlök
2 msk smör
200g creeme cheese med vitlök och örter
3 dl grädde
4 dl mjölk
1 liten hönsbuljong fond du chef

Skala och skiva potatisen.
Hacka och fräs vitlök och tomater i en stor kastrull eller gryta.
Tippa i mjölk, grädde, buljong och ost.
Vispa ihop och låt det koka upp på svag värme.
Lägg i den skivade potatisen och låt den sjuda tills den är nästan kokt.
Blanda i spenaten och häll upp potatisen i en ugnsform och gratinera tills den är genommjuk och fått färg.

Vi åt lammkött till men det skriver jag om i morgon. Jag tycker att den här gratängen skulle passa perfekt till kallskuret typ skinkor och salamisar eller varför inte stoppa med det i gratängen?

2 Kommentarer

  1. Hej Karin vad roligt att du kikade in hos mig.
    Din potatisgratäng verkar ju helt ljuvlig!

  2. MOR-MIA du hade så mycket gott hos dig så jag kommer snart tillbaka!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*