Hallonkaka som jag älskar!

Nu är jag hemma efter en dag i Attmar på spelmansstämma, kul att spela med både nya och gamla spelvänner. Visstuga blev det på slutklämmen och jag känner att jag verkligen saknar någon att sjunga dom här gamla trallarna med, jag måste kanske åka till Ulla i Ockelbo. Jag har bedrövligt dåligt minne och kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår men när någon sjunger en truddelutt som jag inte hört på 25 år då minns jag minsann!
Hallon mina vänner är väl gott det? Jag plockade 5 liter häromdagen och gjorde den lättaste och godaste av bärkakor, ta de bär/sylt du har och ät med glass till, yummie!

HALLONKAKA

150 g smör

2 dl socker  
                                                                                                          image117
1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 ägg

3 1/2 dl vete
 
3 dl fast hallonsylt eller bär+socker

1. Vispa smör och socker och tippa sedan i ägget.

2. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.

3. Tryck ut degen i en pajform och jämna till den.

4. Lägg sylten på men lämna en kant med bara deg runtom.

5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

6. Ät kakan när den kallnat med vaniljglass eller grädde, den ska vara lite “degig” i mitten och den är grymt god!

7 Kommentarer

 1. Visst är det härligt med visor. Vår holländska sommargranne (operasångerska), säger glatt att vi i Sv. har en fin vistradition och att de flesta faktiskt kan stämma upp i sång. De har fastnat en del genom åren trots allt. 🙂
  Din Hallonkaka gör mig riktigt sugen må jag säga…..

  Bärtidskramar från Mimmi

 2. Jag älskar hallon och denna låter ju jättegod! =)

 3. Vilket enkelt recept, så ska det vara och det enkla är oftast det godaste! Hallon tillhör våra favoriter, tycker faktiskt att det är godare än jordgubbar!
  Men visst är det konstigt att man inte minns det som var igår men spelas det en gammal låt på radion så sitter den fortfarande…

 4. mums vad gott!!
  jag tror att Onsdag är en kanonfin dag för att baka ännu en hallonkaka 😉 hihi

 5. Åh, vad gott det lät! 🙂

 6. Kakan påminner mig om när vi var yngre min syster och jag. Granntanten bakade alltid "solskenskaka" när någon av oss fyllde år, jag skulle tro att detta är ett liknanade recept. Kul! 🙂

 7. Den här var fantastiskt god! Bjöd på den igår som efterrätt och alla gillade den, jättekul 🙂 Skrev receptet på min blogg och länkade hit till dig. Jag gillar verkligen din blogg, hittar så mycket gott här och allt jag provat hittills har varit toppen! Så tack för all inspiration och för bra recept!
  Jo, och att bero på mannagrynskakan (hos mig) så var det bara vanliga mandlar på toppen, inte tosca. Men det skulle nog vara gott det med, för kakan var inte så söt i sig.
  / Lotta 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*