Choritzokorv med vitlöksost och grönsaker

Ibland när man ska skynda sig med maten för att man är så hungrig att man nästan äter upp maten olagad så blir det inte bra men vet ni det blev det idag! Korvar och grönsaker som inte blivit grillade i helgen fick åka in en sväng i ugnen och i korven smetade jag ner en burk vitlöksost. Att det var lätt och klart på en liten kvart gjorde heller inget! 

CHORITZO MED VITLÖKSOST 2-3 port
3 choritzokorvar eller någon annan korv med smak
1 liten ask creme bonjour vitlök
10-12 färska champinjoner
1 zuccini
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1-2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt

1. Dela grönsakerna i stora bitar och lägg dom i en ugnsform.

2. Blanda oljan med kryddorna och vänd runt det i grönsakerna.

3. Gör ett djupt snitt i varje korv och kläm ner osten där.

4. Lägg korvarna i grönsaksformen och stek i ugnen 15-20 minuter i 225° ugnsvärme.

5. Passar fint med pasta till tycker jag och en klick creme fraiche med vitlök!

Jag har ett extremt dåligt samvete att jag inte åkte och tittade på dotterns fotbollsmatch nu ikväll fast jag vet att jag inte alls behöver ha det. Hon är 20 år och har en pappa som är där och supportar och hejar och jag hade en massa stök här hemma som skulle fixas. Dessutom ska hon åka till Liverpool i kväll med sin pojkvän, lättgissat vad dom ska göra där och jag får alltså säga hej på telefon bara…..inte kul….

5 Kommentarer

 1. Nej, jag ska inte med iaf, vet inte hur adam tänkte göra 😛 Ska du ner till stan på kvällen eller vadå? Jag skulle mycket hellre äta middag här eller på någon restaurang! Jag har ingen lust att gå ut..

 2. Gott det där såg ut du! 😉 Nej du ska inta ha dåligt samvete kära mamma… Finns bättre saker att pyssla med!
  Oj så skönt med Fredag idag! Tidig start men en ledig helg väntar!
  kram kram

 3. Vilket bra och annorlunda tips på korvtillagningen, det ska minsann provas!

 4. LISA: Du fick en dag med pappsen för jag ville fela hela dagen. Komgärna hemåt snart! Kram kram

  ANNA:Hoppas du haft en bra dag också och en kul kväll! Kram

  MÅRTENSSONS; Ja det blev inte så tokigt och dessutom blev jag av med osten som var öppnad!

 5. Vilket härligt recept, ser så gott ut.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*