Omelett med trattisstuvning

Dax att äta upp trattisarna och hoppas på en bra svamphöst. Jag gick nyss en sväng och spanade efter något nytt svampställe men jag gillar rödgula trumpetisar bäst och det är på tok för tidigt för dom än. Drömmen vore att hitta gula kantareller för något sånt ställe har jag inte och det ska ju finnas här i krokarna. Kanske jag ska pressa Olle, Fridas pojkvän för han brukar plocka han…….

SVAMPSTUVNING
5 dl torkade trattkantareller
1 liten lök
2 msk smör
en bit gorgonzola eller ädelost, typ 2 msk
3 dl grädde
salt och peppar

Låt svampen ligga i blöt några minuter.
Krama ur vätskan och stek den i smör.
Hacka löken fint och låt den fräsa med på slutet,krydda
Tippa i grädden, smula i osten och låt allt puttra ihop.

OMELETT, 3 tunna i pannan
6 ägg
6 msk vatten
salt och peppar
smör till pannan

Blanda ihop smeten och stek 3 tunna omeletter och lägg på tallrikar.
Fördela svampen på omeletterna, vik ihop och mumsa loss!

Tänk att jag lyckats vattna ihjäl mina surfinor i år igen, repris från ifjol……..tror dom åker i komposten…..

ANNA DEWDROPIA jag kan inte kommentera hos dig för jag får inte till det!!!!!! Du har inte inställningen namn/webbadress och det är bara den jag får till…..

6 Kommentarer

 1. Så himla gott det ser ut!! 🙂

 2. Karin…hyr en stuga i Tänndalen och gå i backarna där. Det kryllar av gula svampar! Gillar verkligen att följa din blogg:)

 3. Hoppas, glömde hälsa vem jag var! / Åsa i Funäsdalen

 4. Fryst makrill tycker vi går lika bra att laga till, den vi köper (tror den heter Änghav)är helt okej.
  Så gott det låter med Gorgonzola i svampstuvningen.

 5. Jag brukar plocka svamp med pappa. Vi har våra ställen, men ibland vill de där gula sötnosarna inte visa sig i alla fall. Men trattisar är inte illa det heller, och det brukar inte vara lättare att hitta.

 6. MATBLOGGEN:

  ÅSA:Vad kul att du läser hos mig, jag blir jätteglad! Vi letade ju kantareller på Norgesidan ifjol och det blev kanske 5 st, ha ha men det såg ut som om hela sverige gått där före oss. Vi ska upp med några kompisar 10 september, hoppas det inte är för sent då?

  MÅRTENSSONS:Får spana efter den makrillen!

  EMMY:Jag måste ge mig ut mer och leta helt enkelt! Trattisar gillar jag men det voooore kul med gulingar också!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*