ostgräddig blomkål med choritzo

Ja jag har fått en liten GI-släng men bara en liten och bara vissa dagar men massor av frukt och grönt det vill jag ha ändå. Det här blev riktigt gott men tycker du att såsen var för fettig så gör en vanlig mjölk/mjölsås istället och koka några potatisar om det är storätare till middag!

OSTGRÄDDIG BLOMKÅL
1 litet blomkålshuvud
3 dl grädde
3 dl ost med smak
riven muskotnöt
salt och peppar
persilja
(maizena)

Koka blomkålen i buketter knappt mjuka.
Slå bort kokvattnet och tippa i grädden.
Låt det koka tills blomkålen är mjuk men med tuggmotstånd.
Rör sedan ner osten och smaka av med kryddor och persilja.
Red av en gnutta om du vill ha tjock sås men det vill inte jag.

Här kommer några bilder från helgen. Tänk att vi varit i Tänndalsfjällen i 20 år och aldrig varit till Röros? Det var en gullig liten stad trots stora slagghögar från gruvtiden.

 

 

På Frøyas café sålde man “världens godaste äppelkaka” och den var god men inte världens, saknade smörsmaken….. men otroligt mysigt var det där.

Fiskgryta på Skanckebua blev det till middag.

Ja nu tror ni att det brunnit för mattoken men jag kunde inte låta bli. När vi skulle åka från Röros och kom till parkeringen så står det 1… nej…2… men…3.. hjälp …4… oj …5.. ..wow…6. ..åhhh..7..va..8 stycken Mazda miator vid vår passat!!?? Mannen blev alldeles till sig i trasorna och saknade nog sin “lillbil”, tror han gillar Norge mycket meeera nu!

Hur kunde jag missa “Halv åtta hos mig” ikväll????

5 Kommentarer

 1. Hehehe, den där äppelkakan åt jag också på senaste rörosbesöket 🙂 Livsfarligt gott.

 2. Sitter bara å njuter av dina bilder! Vilka utsikter alltså! Jag brukar bli avundssjuk när jag tittar in här å de slog inte fel idag heller! 😉 Den där blomkålen ska jag ta med mig ut till lägerelden, borde gå alldeles utmärkt att göra i stekpannan över elden! Kram på dig!

 3. Jag vill också åka till Röros!! Såg jättemysigt ut 🙂 Vi får väl ta och göra det nästa år!

 4. Tackar för en supertrevlig helg! Nu är det er tur att komma till oss. Kramar från kusin

 5. MARIA: Ha ha vad kul. Ja du är ju norska för jämnan nu du. Hoppas allt är fint med dig och spelar gör du väl för jämnan! Kram till dig

  KRYDDBURKEN:Fjällen är guld det, antar att du längtar uppöver ibland. Passar säkert över elden, ska önska mig en muurikka för det har inte jag någon.Kram

  ANNA:Jag hänger gärna på dit igen!

  ANNA-LENA: Tack själv, det var e härlig helg! Var beredd framöver så kommer vi!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*