Frozen cheesecake med marinerade bär och frukter

Jag håller på att lägga ut recept på en ny matsite som ska heta Matmolnet  och eftersom jag skriver som en snigel så tar det en evighet och nu är kvällen slut och ögonlocken tunga. Men här kommer nu en av helgens efterrätter, glass och frukt det är ju aldrig fel fast det inte är sommar och varmt. Just nu är det -12 så det blir till att ta fram den långa kalsongen i morgon då!

Glassreceptet är det vanliga hederliga från matklubben men jag som är kroniskt chokladstörd tog ett paket ballerina choklad+100g digestive och körde i matberedaren till topp och botten på glassen.

Jag blev inspirerad av en fruktsallad som vi fick på skolan i Ljungaverk när köket bjöd barn och personal på finlunch (tack Marie, Britten och Anci för en fantastisk trerätters på en onsdag!) De hade kokat en sockerlag med stjärnanis och slagit över frukten. Jag var skeptisk för jag tycker bäst om frukt och bär naturella men där hade jag fel! Havtornen (som jag tänkt koka marmelad på någon gång) fick hänga med och det blev härligt syrligt mot söta ananasen.

SOCKERLAG:
1 dl vatten
1 dl socker
5-7 stjärnanisar

Koka lagen i ca 5 minuter och låt den kallna.

DET HÄR BLANDADE JAG:

* 1 färsk ananas
* 200g frysta björnbär
* 1 mango
* 150 g frysta havtorn

Slå bort vätskan från de tinade bären och lägg allt i en skål.
Häll lagen över bär/frukt och låt det marineras i minst 30 minuter.

Det blev en gnutta kvar till dagen efter och då var det ändå godare….

4 Kommentarer

 1. Jag jhra ju inte smakat kakan men kan säga att fruktsalladen var mycket smarrig! Ska jag ta och prova nån gång 🙂

 2. Oj oj vad smaskigt, maste helt klart testas!
  Kramar,
  Nena

 3. Såg smaskigt ut det där..
  Visst skulle du åka iväg på mässan i helgen?
  Jag kunde tyvärr inte fara men hoppas ni få kul. Eller det vet jag att ni får, lite spännande är det ju. Ska bli kul att få höra hur det gick sen när ni kommer hem.
  Mvh

 4. Kul sida! Det märks att du gillar att skriva!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*