Verdens beste eplekage

Tänk att jag skulle ha en datafri kväll i kväll………tänkte bara ligga i soffan och slöa….tänk vad jag ändrade mig… men jag hinner med soffan också. Det slog mig  att i morgon är jag borta och på fredag då bär det av till Stockholm och “Det goda köket”. Så därför fick det bli en kort datasväng så jag klarar mig till nästa vecka:) Mässan ska bli riktigt kul och dessutom blir det ju en bloggträff där men känslan är att det blir jag och en massa proffs…..ja spännande blir det hur som helst.

Den här kakan fick jag smaka av grannen Isaksen, ja hon donar inte bara med kalkoner utan fixar dejliga recept till mig också! Ja ni får själva testa om den är “verdens beste” men jag tyckte den var jättegod!

Verdens beste eplekage
3 äggvitor
140 g strösocker
75 g mandel eller nötter
75 g florsocker
5 äpplen
2 tsk kanel
2 tsk socker
3 äggulor
1 ägg
1/2 citron, skalet bara
2 msk vetemjöl
2 msk creme fraiche

1. Vispa äggvitor och 40 g socker hårt. (obs! de övriga 100g sugar kommer sedan)

2. Tillsätt florsocker och finhackade mandlar.

3. Grädda i form med avtagbar kant 170° i 35-40 minuter, låt kakan sedan vila lite.

4. Skala äpplen,  skär dom i klyftor och vänd dem i kanel och socker.

5. Lägg äppelbitarna på marängbottnen.

6.Vispa äggulor, ägg, 100g socker och finrivet citronskal.

7. Rör ned siktat vetemjöl och creme fraiche.

8. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter i 170° .

9. Låt kakan vila i 30 minuter innan du skär den och servera med vispad grädde.

Nu blir det tekoppen och soffan resten av kvällen!
 

3 Kommentarer

  1. Japp den såg god ut. Ha så kul på träffen..

  2. HEj
    Du har en award att hämta hos mig sen när du kommer hem. Tack för att du finns och delar med dig av din vardag + alla goda recept
    KRam

  3. Hej Karin! Du har en utmärkelse som väntar på dig.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*