Lax med osttäcke

Jag har haft en “singelvecka” i veckan här och bara rått mig själv. Det betyder rester från frysen, ägg och bacon och blodpudding men jag klagar inte alls. Nu blir det en lugn helg hemma, planen var en resa till Sundsvall imorgon men den som spar han har (julkappsbestyren kvar:))

Som vanligt tänkte jag bara saltbaka laxen till middagen men jag hade en halv burk philadelphia och en dutt creme fraiche så laxen blev inbäddad! Nu gjorde jag ett jättegott palsternacksmos men det passade tyvärr inte till laxen tyckte jag (mannen höll inte med men jag vinner) Det hade varit godast med pressad potatis!

LAX MED OSTTÄCKE 4 port
600g laxsida eller portionsbitar
salt och nymalen vitpeppar
OSTTÄCKE:
2 dl creme fraiche 34%
100g philadelphiaost
3 dl riven ost med smak, lagrad präst gillar jag
1 dl finklippt dill
lite salt

1. Blanda ihop “osttäcket”.

2. Lägg fisken (inte kylskåpskall) i en smord ugnsform och bädda på “täcket”.

3. Gratinera i ugnen 175° i 20 minuter, drog sedan upp till 225° i 5 minuter och sedan 5 minuter på grill så det blev färg på fisken.

4. Ja så konstiga recept skriver jag och den blev helt perfekt om du också gillar fisk som inte är torr och överkokt. Lägg på några minuter om du vill ha det:)

Åh vad glad jag blir! Tack snälla snälla Mimmi och Växelhäxan som skickat mig utmärkelser!

Jag skickar vidare utmärkelsen till Picki picki  Hanna Karin Kerstin och Anna

Om ni har tid och lust så skickar ni utmärkelsen vidare annars får ni bara känna er omtyckta! 

1. Tacka den person du fick den av.
2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.
3. Dela tre saker som du gillar med dina läsare.
4. Skicka utmärkelsen till fem bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse.

 Vad gillar jag att göra?

Bortsett från familj, kompisar, mat och bakstök då gillar jag att……

* Ta en lång promenad före frukost när det är helg (ooops nu är det-17 , tveksamt imorgon kanske)

* Sjunga med Brudkören är fantastiskt kul och ger energi i massor!

* Vara i fjällen, helst i Tänndalen! I backarna på vintern och ut och traska när det är sommar och höst, då ska trangiaköket med (här slank det med lite “mat” ändå)

2 Kommentarer

  1. Tackar tackar!!!!!

    Ps: Jag är såååå imponerad av din matlagning på trangiaköket.

  2. Tack så mycket Karin!! 😀 Skickar vidare den i morron!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*