Kycklinggryta med naanbröd

Jag har haft en annorlunda fredag och varit på föreläsning med Lotta Abrahamsson om ADHD/Asperger, intressant tycker jag. Hon var helt otroligt duktig trots att hon själv har båda diagnoserna! När jag kom hem så blev det lite adventsstök och sedan middag. Den här grytan gjorde jag faktiskt efter ett recept utan att lägga till eller dra ifrån, applåder till mig! Beställ boken vettja för det är många småtrevliga recept där.

KYCKLINGGRYTA
1 hel kyckling eller 1 kg fileér
2 hackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
2 matskedar finhackad färsk ingefära
1 hel färsk chili, finhackad
1 burk krossade tomater
3 dl hönsbuljong
2 stjärnanis
2 hela kanelstänger
1 msk spiskummin
2 msk curry
2 lagerblad
1 msk socker
skal och saft av en citron
salt
yogurt, smetana eller creme fraiche är gott till!

1. Dela kycklingen i bitar och dra av skinnet.

2. Lägg den i en bunke och gnid in citronsaft, skal och salt,  låt dra ca 15 min.

3. Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja.

4. Häll sedan på curry och spiskummin, rör runt och lägg i kycklingen, stek tills kycklingen fått färg.

5. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis, och lagerblad.

6. Låt grytan puttra ca 30 min och smaka av med salt och kanske mera kryddor.

Det hade passat fint med mangochutney, rostade mandlar och en fruktig sallad med ananas till kycklingen men det kom jag på för sent!

NAANBRÖD
450 g vetemjöl
2,5 dl filmjölk
1 tsk bakpulver eller 25 g jäst
2 tsk salt
2 dl vatten
(1 tsk kalonjifrön tog jag men det går utan också)

1. Blanda filmjölk, mjöl,  salt och vatten med bakpulver eller jäst. Om du tar jäst så låt degen jäsa i 45 minuter.

2. Kavla/tryck ut degen till 4  avlånga 1/2 cm tjocka bröd.

3.Grädda i 225° i ca 10 minuter tills bröden fått lite färg

Recept från Sundsvalls Tidning

4. Jag penslade de varma bröden med smält smör med riven vitlök i och lite salt precis innan vi skulle äta!

Undra om det blir saffransbak imorgon? Jag har planerat med fetmjölk, smör, saffran och mandelmassa……

4 Kommentarer

  1. Vad gott med egna naan bröd, men vart hittar man kalonjifrön? Frågade på ICA och de föreslog att jag skulle gå till en asiatiskt butik….inte det lättaste i den här byn. Men, ska kolla om det går beställa på nätet, gott ser det ut i alla fall!

  2. Låter som en gryta hela i min smak! Och Naanbröd som är såååå gott. Helst ska det vara lite vitlök på också, tycker jag. 🙂

  3. åååh så gott!!

  4. Åh vad gott det lät!
    Mycket bättre än fiskbullar… 😉
    Kram Marie

Lämna ett svar till Marie Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*