Rårakor med rom, lök och smetana

Förrätt, kvällsrätt, tilltugg eller minilunch, det blev det sistnämnda innan vi åkte till Petter och kollade på film igår. Avatar hade vi bestämt oss för men science fiction är egentligen inte riktigt min grej så jag åkte mest bara för att träffa sonen. Men den var inte så tokig, riktigt bra faktiskt. Tror ni jag hade 1000 frågor under filmen? JA, såklart när jag inte kan tänka som en Avatar och bara gillar att se filmer typ Notting Hill! Till middag blev det hämtpizza i Petters kök, inte fel alls.

RÅRAKOR 9 små
3 hg rå potatis och morot                                                              
1 ägg
salt och nymalen vitpeppar

Servera med:
*rom av något slag

*hackad rödlök

*smetana eller creme fraiche
Jag fick smakprov från Valio, smetana och jag säger bara mums! Som en krämigare creme fraiche och då snackar vi den feta 34% iga som jag brukar köpa (pssst den här är fetare). Jag testade att vispa den och då blev den riktigt hård. Just det ja, den är laktosfri också.

1.  Riv rotsakerna och blanda ihop med ägg och kryddor.

2. Stek små plättar krispigt i rejält med smör.

3. Lägg rårakorna på ett galler tills dom ska serveras.

Den här veckan är en speciell vecka nämligen “Var rädd om maten veckan” där Lantmännen vill få oss att ta vara på maten istället för att kasta bort den. De ger ut en så bra receptbok i pocketformat med massor av härliga vardagsrecept och till varje rätt följer ett “restrecept” till nästa dag. Bra initiativ tycker jag för visst slängs det ooooonödigt mycket? Det är ju hysteri kring bästföredatum, lukta och smaka vettja!

I morgon efter jobbet åker jag till Torps kyrka på julkonsert, vi ska sjunga med Tommy Nilsson, hoppas det blir fint! Nu måste jag träna på några texter för dom är bra att kunna…….

2 Kommentarer

 1. Hej Karin!
  Gillar din blogg, och har skickat dig en utmaning via min egen. Titta gärna in där och anta den om du har lust. Ha en bra dag!

 2. Baka ditt goda boende – vinn ett års bosparande i HSB!

  Du missar väl inte HSBs stora pepparkakshustävling? Baka ditt goda boende och vinn juryns specialpris – ett års bosparande i HSB. Ta en bild på ditt pepparkakshus och mejla in till oss senast den 19 december. Vinnaren utses av HSBs jury den 22 december.

  Vilket hus tycker du ska vinna?
  Alla som vill får dessutom vara med och rösta fram sin personliga favorit bland de inskickade bidragen. Det bidrag som får flest röster vinner en fri övernattning för två på valfritt Choice hotell.
  Bidragen publiceras på kampanjsajten fram till den 19 december, du kan rösta fram till den 22 december.

  Om du bloggar om ditt tävlingsbidrag, mejla oss gärna länken så publicerar vi ditt blogginlägg på hsb.se. Där hittar du också recept, mallar och inspirationsfilm.

  <a href="www.hsb.se/omhsb/companies/2_24830">Till tävlingen</a>

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*