Avokadosoppa med pepparrotscreme

Några välmogna avokados blev dagens soppmiddag. Jag såg en blänkare på tv att dom åt något liknande och enklare och snabbare soppa finns nog inte. Det är ju vanligt att äta avokadosoppa kall men jag vill ha soppor varma och med -22 ute så ändrar jag mig inte! Nu ska jag skynda mig iväg på vattengympa innan jag ångrar mig och kryper ner under filten…..

Avokadosoppa 2 port
2 stora avokado
saften av 1 citron
5 dl kraftig buljong

Pepparrotscreme
1 dl creme fraiche
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk hackad dill
salt och peppar
rom, lax eller räkor att toppa med

1. Mixa avokadon tillsammans med citronsaften.

2. Koka upp buljongen och rör ned avokadon.

3. Låt soppan bli varm och smaka av med salt och peppar.

 ♥ Läste att soppan inte blev god om den fick kallna och sedan kokas upp igen men jag har inte testat.

 ♥ Jag rostade en macka till soppan med gräddstuvade champinjoner på.

5 Kommentarer

 1. Aha…går genast och lagar en avokadosoppa till middag…blir en bra solosoppa.

  Plaska på så gott!

 2. Va spännande med avocadosoppa. Det har jag aldrig provat.

  Bra gjort av dej att åka på vattengympan trots att det var så kallt och att du blev sviken av gympakompisen. Jag är glad att jag i alla fall har orkat "släpa mej" till datorn en stund. Men jag tycker att det hade varit skönt att krypa ner i en varm bassäng ikväll.

 3. MUMS så gott det ser ut!! Nyfiken jag blir på att smaka!

 4. MIMMI:Nu har jag plaskat här och tagit ett kvällsfika också! Hoppas din soppa blev god!

  KERSTIN:Hoppas du kryar på dig! Det blir ett pass nästa vecka också.

  ANNA:Tror du gillar den här soppan!

 5. Ikväll har jag haft provsmakning av GOOOOOD choklad. Underbart!!!!!

  Va kul att det blir ett pass nästa vecka också. Vilken glad överraskning!!!

  Hoppas helgen varit skön.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*