Kycklinggratäng med bacon, spenat och chevré

Nu har jag fått en gnutta julstämning! Musikskolan kom till skolan idag och spelade, sjöng och dansade med oss och det har varit tradition i så många år trots att jag bytt skola den här terminen. Dom är så duktiga!
Tjejerna skulle laga middag idag men det kom många saker emellan så det blev jag ändå. Många ideér bollades om fylld kyckling och hej och hå men jag gjorde det som gick fortast.

Allt ihopfräst, ner i en form och sedan “ostgrädde” på. Yummie sa Frida!

KYCKLINGGRATÄNG
1 kg kycklingfilé
1 paket bacon
ca 35 g babyspenat
8-10 soltorkade tomater
5 dl grädde
200g chevré
2 klyftor vitlök
salt och peppar

1. Stek baconet i bitar.

2. Skär kycklingen i breda strimlor och bryn det i baconfettet, salta och peppra.

3. Dela tomaterna i bitar, riv vitlöken och låt det fräsa med lite hastigt.

4. Blanda kyckling, bacon, spenat och soltorkade tomater i en ugnsform.

5. Mixa getost, grädde och salt och peppar och häll det i formen.

6. Gratinera i 200 graders ugn i 20-30 minuter.

En kommentar

  1. Det här var verkligen en rätt i min smak! Kanske något man kan få ihop nu i mellandagarna när man blir less alla julrester.

    Trevlig fortsättning!
    kram Emma

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*