Mandelflarn eller rullar

Här kommer mina absoluta favoritkakor men jag har inte haft smält choklad på dom tidigare. Planen var att doppa ändarna i choklad men orken tog slut så jag la dom tätt på en plåt och ringlade över chokladen istället. Jag gräddar kakorna i plättlaggen och trots att jag lånat svärmors lagg också så tar det såååååå lång tid. Det är bra att ha flera kaksorter på gång samtidigt annars blir det långväntat. (Helt onödigt att göra runda fina kakor när jag ändå bara rullat ihop dom, men den smarta idén kom jag på när jag var klar!! Blir plåt nästa gång.)

 MANDELFLARN ca 65 st.
200g mandel
2 dl socker
200g smör
4 msk vetemjöl
2 msk mjölk eller grädde
2 msk sirap
4 droppar bittermandelolja

1. Skålla och hacka mandeln (jag körde i matberedaren med skalen på idag, lazy me!)

2. Blanda  alla ingredienserna i en kastrull och låt smeten sjuda.

3. Värm en plättlagg.

4. Klicka en dryg tsk i varje rundel och grädda i 175 ° tills de är gyllenbruna.

5. Låt de svalna något i laggen innan du pillrar löst kakorna.

6.Låt kakorna vara platta eller rulla dom medan dom är varma.

Recepten som jag dubblerat är från Sju Sorters Kakor.

Inga nymodigheter på kakavdelningen här inte, det kommer att bli samma sorter som ifjol. Jo kanske det blir en ny sort i morgon……Det blir heller inga 7 sorter utan jag bakar dom kakorna som jag tycker är godast:

PARISARNA  gjorde jag häromkvällen och dom ligger i utomhusfrysen, så praktiskt det är med kalla vintrar!

 

4 Kommentarer

  1. Å, jag älskar havreflarn. Vad fina de är när de är rullade!:D

  2. Parisarna ser jättefina ut, har länge velat pröva att göra såna!

    Och jag håller med om att det är praktiskt att man får en jättestor extrafrys så här års. 🙂

  3. Här blir det inga julkakor, men jag tänkte precis att "det blir samma julgodis i år som i fjol och året innan det…" men det är ju just för att man inte vill vara utan det som är godast. 🙂
    Dina havreflarn ser riktigt smarriga ut!

  4. Pariservåfflor är ju så goda hm va ju egentligen klar med baket få se om jag kan hålla mig. Biskvier är nått som jag bara bakar till jul och fyllda knäckflarn måste också vara med annars brukar det blir lite som andan faller på. mvh

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*