Rocky Road Fudge a´la Albybyn

En lätt irriterad Karin trodde att chokladsmeten var förstörd eftersom den blev så hård grrrr….. tyckte inte att jag hade för varmt vattenbad och jag kan tyvärr inte matkemi men något blev fel!!! Då kom grädden som en räddande ängel och gjorde smeten smidig och mig julharmonisk igen. Jag hade ju inte följt receptet, tror ni att det kan vara det? Hade ingen dyrchoklad heller men Fazers brukar vara helt ok. Ha ha nu är det en ny variant hur som helst och den blev len och god. Här finns ett recept och ett recept till om ni inte törs prova mitt! Det har försvunnit många bitar från formen nu……bäst att packa in i låda och kanske skriva kikärtor på etiketten (mannen gillar inte det!)

ROCKY ROAD
250 g mörk choklad
250 g ljus choklad
1 burk kondenserad mjölk
50 g smör
3 msk grädde
3 dl ädelstenar, jordnötter med choklad
2 dl cashewnötter, rostade och salta
3 dl minimarchmallows

1. Smält choklad, kond.mjölk, smör och grädde i vattenbad eller sakta i micron.

2. Vänd sedan ner godiset och nötterna och tippa upp i en form med bakplåtspapper.

3. Låt godiset kallna, skär sedan i bitar och förvara godiset kallt.

9 Kommentarer

  1. Hm vad kan då ha gått fel tro? tur du kunde rädda röran. Jag hade i marabou mjölkchoklad osså rörde jag bara ihop allt i grytan..Nu måste jag sätta på skygglapparna få inte hitta några mera goda recept nu man ska ju hinna äta upp det också..Ha en fortsatt trevlig 4:e advent..

  2. Snyggt med de chokladdoppade nötterna!

  3. Det där ser ju verkligen gott ut. I år hoppar jag nog över kakor och satsar på lite roligt julgodis. Det här var ju ett bra tips.

  4. Det ser gott ut, under helgen tänker jag testa den,
    återkommer igen med resultat.

  5. Jag köpte en vit choklad som jag aldrig köpt tidigare som bara inte gick att smälta. Hur jag än gjorde blev den bara hårdare. Så 200 g vit chokladklump åkte i soporna…
    Jag brukar också göra Rocky Road med kondenserad mjölk. Den blir godare tycker jag.

  6. Alla sätt är bra 😀 Det ser gott ut!

  7. Ser väldigt gott ut och det funkar absolut hur bra som helst med Fazers mörka choklad.
    Trevlig blogg du har 🙂

  8. De där ser ju supersmarriga ut! Kul detalj med godiset på 🙂

  9. THERESE:Tror jag hade för mycket choklad i förhållande till choklad men det blev ju gott till slut! ha det fint du också!

    ELIN:Tack, dom blev mumsiga!

    KERSTIN:Funderar på din chilitryffel…..

    RAJAH: Vad kul, hör gärna av dig om hur du gjort!

    EMMY:Tråkigt när det inte blir bra, har inte använt vit choklad så mycket. Den blir liksom mjuk av kond,mjölken.

    HELENA:Tror han har hittat burken….

    FOODELICIOUS:Tack, ja det var nog inte chokladens fel…..

    ELEONORE:Ja det lyser upp godiset!

Lämna ett svar till Helena Ljunggren Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*