Martinssons Tomatsill

Morgonpromenaden frös inne idag för mig och döttrarna, – 29,9 så det blev matpyssel på min lediga dag istället. Jag fick frågan häromdagen om jag skulle göra många nya spännande rätter till julbordet men där är alltid svaret nej, jag vill för det mesta ha det traditionella som jag alltid ätit alla jular så länge jag kan minnas! Anna har gravad lax, lagt in sill och lurat mig att göra miniköttbullar, Jansson och skinkan coolar ner sig i källaren, revbenen puttrar på spisen och prinskorvarna dom har jag inte stoppat själv och annat småplock har jag också köpt. Något som jag inte gillar och aldrig tänkt göra är tomatsill men chefen bjöd på en HELT FANTASTISKT gott julbord med god tomatig sill! Nu ser jag den varje gång jag öppnar kylskåpsdörren och det har hänt att jag lättat på locket några gånger och smakat av den………

MARTINSSONS TOMATSILL

6 fileér inlagd sill, köpt eller heminlagd

SÅS:
1 dl tomatpuré
1 dl vit sirap
1/2 dl matolja
2 msk vinäger
5 krossade svartpepparkorn
1 lök, finhackad
2 msk kapris, finhackad
1 dl dill, finhackad
1 pressad vitlöksklyfta

1. Blanda alla ingredienser till en sås.

2. Skär sillen i bitar och lägg den i såsen.

3. Låt sillen gojsa sig i såsen minst ett dygn.

Nu önskar jag er alla en riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!
Ta hand om varandra och ha en mysig jul i kylan!

  

6 Kommentarer

 1. God jul till dej också!

  Kramar från Kerstin

 2. God Jul till dig också min vän! Kram

 3. Usch! Att du bara kan äta sånt där snusk!
  Nej då jag bara skojar. 😉
  Hoppas att ni har haft en helt underbar julafton!
  God fortsättning!
  Kram

 4. Hoppas det gick bra att jobba den 22.Jag tänkte på dig mycket den dan.
  Igår var det nån kock på TV som gjorde Martinssons tomatsill.Skoj.
  Vi ses på tisd.God fortsättning!!

 5. Marie till veckan ska vi äta massor av fiskbullar!

  Lena allt gick så bra i onsdags, hoppas du är ok i ryggen!

 6. TACK snälla du för receptet! Ha det gott och trevligt i helgen! En fröjdefull Jul & Ett fantastiskt Nytt År! ?????
  Kram Eva ❄??

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*