Carolas nötkakor med kaffekräm och choklad

Jag skryter aldrig över mitt minne (guldfiskarna och jag) men det funkar så fint när det gäller goda saker som jag ätit, knepigt det där….. Biskvier brukar jag alltid göra till jul men för några dagar sedan kom jag på en kaka som jag fick smaka för typ 10 år sedan hos Carola Johansson men aldrig bakat och som påminner om biskvier. Ja nu är det nötter istället för mandel och kaffekräm istället för smörkräm men chokladen på toppen är densamma!Kakorna görs i pappersformar stora eller små men jag tog småbrödsformar.

Kakan till vänster blev toppig för den fyllde jag med mycket nötsmet (35 st)och den till höger fick en liten klick (50 st). Men det funkar ju att göra kakorna i bullformar också!

CAROLAS NÖTKAKOR 50 st små

Nötbotten:
200 g hasselnötter
3 dl florsocker
2 äggvitor

Kaffekräm:
150 g smör
1,5 dl florsocker
2 äggulor
3 msk starkt kaffe

Topping:
200g mörk choklad
2 msk olja

1. Mal nötterna i matberedaren.

2. Blanda ner florsocker och äggvitor och rör smeten jämn.

3. Klicka smeten i formarna och platta till smeten lite, grädda i 200 ° i ca 8 min.

4. Rör ihop kaffekrämen i matberedaren.

5. Spritsa lite smörkräm på de kalla kakorna och ställ dom kallt igen.

6. Smält chokladen i micron och rör i oljan.

7. Tippa/ringla över lite choklad på varje kaka.

Igår var det besöksrekord hos mig, 432 stycken och fler ser det ut att bli idag, jag är JÄTTEGLAD!

7 Kommentarer

 1. Mums så goda de där ser ut, blir lite biskviaktig kaka där va? 🙂
  Tack så mycket, jag kommer absolut besöka din om och om igen 😀

 2. Oh så gott det såg ut..Men nu har jag bakat färdigt så nu blir det inge mera..Få lägga det på minnet.
  Passar på att önska dig en god jul..
  Kram!

 3. Ser verkligen jättegoda ut.
  Va kul med besöksrekord! Grattis,grattis. Jag förstår verkligen varför-Din blogg är ju helt underbar! Spännande recept, trevligt och kul skrivet och underbara, frestande foton.

  Ha en skön jul

  Kram!

 4. GRATTIS till rekordet!! Kul, och håller med Kerstin, att din blogg är helt underbar!
  Sen ska du vet att jag kommer upp och smakar på dina goda kakor! 🙂 God Jul min vän!

 5. Vilka smarriga småkakor du bakat, Karin.
  En riktig varm och God Jul till dig och familjen.

  Värmlandshälsningar Mimmi!

 6. Marianne "storätarn"

  Jag är chockerad. Läste just på Lisas blogg att Du inte tänker göra några biskvier i år! Hur kan Du göra så mot dina barn, för att inte tala om gentemot dina "vänner". Detta är väl i det närmaste en legitim anledning till att säga upp bekantskapen? Grattis förresten till besöksrekordet. Kunde dock vara mer skvaller om vad som händer i skogarna så jag håller mig uppdaterad och mindre smaskiga maträtter och kakor som jag ändå inte får smaka. kramar 😉

 7. ELEONORE:Du är väldans välkommen hit!

  THERESE:GOD JUL TILL DIG FRÅN MIG!

  KERSTIN:Tack du är snäll du men det finns mååååånga som är mycket bättre. Ha en riktigt GOD JUL!Kram

  KATRI:Tack snälla du, kasta dig hitåt då!

  MIMMI: GOD JUL TILL DIG OCH ALLA DINA! kram kram

  MARIANNE:Ha ha ja tänk vilken hemsk jul dom ska få nu! Lisa ringde precis och hon har gjort egna! Du vet att det händer inte mycket här i "oävla" när du är i Bryssel men kom hit du och provsmaka julkakorna!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*