Biffsallad med nudlar

Här kommer en perfekt resträtt om du har kött över och gillar lite syrlig hetta, typ thai. Nu har jag själv aldrig varit i Thailand och det känns som om alla jag känner är eller nyss varit där! Nej mina smaklökar har bara tränat på svenska thairestauranger och det är väl inte riktigt detsamma kanske? Åt kanongott på Koh Phangan i Stockholm en gång ….. 

BIFFSALLAD MED NUDLAR 2 port
2 hg grillat eller stekt kött
1 fp snabbnudlar
2 nävar blandad sallad
1 morot
1/2 dm purjolök
färsk koriander

Dresing:
3 msk fishsauce
1 msk olja, gärna sesamolja
1/2 citron, saften då
1 klyfta riven vitlök
1 msk grovriven ingefära
1 nypa chiliflakes eller 1/2 färsk chili
honung så det blir en bra balans

1. Koka nudlarna i saltat vatten och skölj dom (ska ha lite tuggmotstånd)

2. Blanda ihop dressingen och smaka av den.

3. Skär det stekta köttet i bitar och lägg det i dressingen.

4. Skölj salladsmixen och blanda med de kalla nudlarna.

5.Strimla morot,  purjo och blanda med salladen.

6. Dela nudelsalladen på 2 tallrikar och fördela kött och dressing över.

7. Koriander på toppen och allt blir toppen!

Nu ska jag drömma om en Thailandsresa…………..

5 Kommentarer

  1. Helt klart ett recept för oss, speciellt som vi går och längtar till vår sommarresa…

  2. perfekt nar man ska ata upp kott rester:)

  3. Har aldrig heller varit i Thailand, men jag älskar det som jag tror är thaimat iallafall 😀 Lagar den ofta efter bästa förmåga! En dag ska jag väl också ha varit i Thailand och testat riktig thaimat 🙂

  4. Det är inte så märkvärdigt i thailand, dessutom pajar magen 😀 Det ser gott ut!

  5. MÅRTENSSONS KÖK: Avis på er är jag men ni bloggar väl på resan hoppas jag?

    NENA:Japp precis vad det är!

    KARIN:Då sitter vi i samma båt Karin!

    HELENA LJUNGGREN:Jag har järnmage och VIIIIILLLL dit:)

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*