Ostfylld fläskfilé med baconsnurr

Det är dags för freeeeedagsmys! Jag började direkt när jag kom hem i eftermiddag och vill ni veta hur?

1.  Först hoppade jag över städningen, wiehooo! 

2. Sedan hoppade jag över promenaden trots ett otroligt soligt väder?!

2. Kokade en stor kopp te och öppnade en Marabou Pecan och salt.

3. La mig i soffan och funderade vad jag skulle göra till middag med fläskfilén.

4. Lagade mat i mycket sakta och mysigt mak.

5. Åt i ändå saktare mak (inte lätt för en raketätare ska ni veta)

6. Sista promenadchansen frös inne,  -22!

7. Bloggsväng och sedan soffa, filt och Let`s Dance!

8. Ha en riktigt skön fredagskväll mina vänner!

Det blev inget innovativt och flashigt av fläskfilén men rätt gott ändå tyckte vi.

Ostfylld fläskfilé
1 fläskfilé
1 paket bacon
50 g philadelphiaost med vårlöksmak
salt, peppar+favoritkrydda just nu gillar jag en med soltorkade tomater och örter

1. Skär bort hinnorna från köttet och gör ett djupt snitt längs med filén.

2. Krydda köttet runt om och fyll snittet med ost och lite ruccola.

3. Kläm ihop filén och vira runt bacon.

4. Bryn köttet runt om och lägg det sedan i en ugnsform.

Grönsaker för 2 pers till formen:
8 små pyttepotatisar
2 morätter
1 palsternacka
1 röd paprika
1 rödlök
olja
salt och örtkrydda

1. Skala och dela grönsakerna i småbitar.

2. Lägg allt utom paprika och lök runt köttet i formen.

3. Ringla över olja och krama runt kryddorna.

4. Kör formen i 200° i 35-40 minuter och efter 15 minuter så får paprika och lök hänga med.

Såsen:
2 dl grädde
150 g philadelphiaost
1 dl kraftig buljong (från pannan + fond/tärning)
1 dl hackad ruccola eller något annat grönt

1. Koka ihop grädde, buljong, ost och låt det puttra någon minut.

2. Smaka av såsen och rör ned det gröna.

3 Kommentarer

  1. Mmmmm så mumsigt det ser ut!
    Va, har ni -22??? Här har vi "bara" -18! =)
    Ha det gott!

  2. Härlig fredagseftermiddag, låter lite likt vår faktiskt. Skönt att kunna hoppa över tråkiga saker som städning utan att ha dåligt samvete över det!
    Fläskfilé bidde det här oxå, mums.

    Ha en fortsatt bra helg!

  3. Inger Larsson

    Har kikat på det här receptet i flera veckor nu och idag gjorde jag slag i saken. Supergott!!!
    -Ja, det här får du gärna göra igen, sa Jonny.
    Önskar er en fortsatt trevlig påsk!

Lämna ett svar till Märit Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*