Potatis och purjolökssoppa

Det här är nostalgimat för mig. När jag var liten så lagade min mormor den här soppan till mig och till efterrätt gjorde hon äppelpannkaka. En vanlig ugnspannkaka med klyftade sockrade äpplen och den ska ätas ljummen, men tyvärr hann jag inte med någon “äppelpannkis” idag.

POTATISSOPPA 6-8 port
7-8 hg potatis
1 purjolök
1 gul lök
1,5 l kraftig buljong
0,5 l mjölk/gräddmjölk
salt och peppar

1. Koka grönsakern mjuka i buljongen.

2. Mixa soppan slät och tippa i mjölken.

3. Låt soppan koka ihop och smaka av med kryddor och späd ev. om du vill ha en tunnare soppa.

Här gjorde jag “fyllning” till soppan också då blir den lite matigare!

6 Kommentarer

  1. Kan tänka mig att det var gott med äppelpannkaka efteråt 🙂

  2. Jag har också funderat på att laga potatis-purjolöksoppa, säkert gott!

  3. Så gott med soppa! 🙂

  4. Ville bara tacka för många härliga, smakrika, otroliga , roliga och bra recept. För härlig inspiration och en fin blogg! kram !

  5. Så härligt med nostalgimat, ett underbart sätt att få minnas våra nära och kära!

  6. Brödet! Är det ett bröd du gjort själv, recept vill vi ha isåfall! 🙂 Frågade Lisa men hon visste inte.

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*