Tuppkaka och en gästbloggning hos Robert!

Eftersom jag misslyckades med den här kakan förra veckan så har jag nu snickrat om receptet och tagit bort kaffekoppmåtten, antagligen tog jag väl en stor tekopp! Att den heter tuppkaka ska enligt min spelkompis Ulla vara att det fanns en ö eller fyr vid hälsingekusten som kallades “Tuppen” och när fruarna såg sina sjömän på ingång så rörde dom ihop kakan och när gubbsen klev in i stugan så var kakan klar! Själv tänkte jag såhär…..att när min gubbe tar en paus i renoveringen så lämnar jag datorn och rör ihop hans absoluta favoritkaka. Jag är inget vidare på renovering vet ni och man ska väl göra det man är bäst på… eller?

TUPPKAKA
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
5-6 droppar bittermandelolja
1 dl hackad mandel
50 g kallt smör

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och bittermandelolja till en seg smet.

3. Lägg den i en smord och mjölad form (22-24 cm).

4. Hyvla över det kalla smöret och fördela över kakan.

5. Strö över mandeln och grädda kakan i 14-16 minuter, den ska vara en gnutta kladdig i mitten.

Robert frågade om jag ville gästblogga hos honom och sätta ihop en snabb och enkel “Halv åtta meny”. Det lät kul tyckte jag och det blev ett Italienskt tema och här kan du kolla in recepten!
Det kanske får bli min nästa bloggrej att sätta ihop flera menyer?

2 Kommentarer

  1. Vilken mumsig kaka och vilken härlig meny du satt ihop när du gästbloggade

  2. Ser rikti god ut den har tartan! Harlig layout du har har inne:))
    Onskar en harlig kvall,
    Nena

Lämna ett svar till Linda - Cupcakefluffan Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*