Pasta med lax och bacon

Nu duggar det tätt av pastarätter här mina vänner och den här goda bjöd mamma mig på häromdagen. Jag fick bli förste provsmakare innan hon bjöd sina syjuntevänner på mat. Tänk om man skulle jobba i ett provkök och testa nya recept och tota ihop nya maträtter dagarna i ända………nej förresten då kanske till och med jag skulle bli less på mat. Nu kommer det hur som helst att bli en lugn vecka på min blogg för jag drar till skidbackarna i Tänndalen. Första dagen ska vi åka i “Björnbacken” men jag planerar inte att åka ner i något ide…..fast jag gillar björnar. Nu ser ju vädret inte ut att bli någon hit men jag ska tänka solsken och kall snö och se vad som händer……

PASTA MED LAX OCH BACON 4port

300g färsk pasta
3-4 portionsbitar med lax
1 paket bacon
200g gröna ärtor
2 dl creme fraiche 34%
2 dl grädde
2 dl vitt vin+1fiskbuljongtärning
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
2 msk smör
1 dl hackad dill
salt och peppar

1. Fräs vitlöken mjuk i oljan och tippa i vin, buljongtärning, creme fraiche och grädde.

2. Stek baconet och lägg det åt sidan.

3. Koka ihop såsen i några minuter och smaka av med kryddor, dill och ärtor.

4. Dela laxen i kuber och stek den i smör i några minuter bara, krydda med salt och peppar.

5. Koka pastan, häll av vattnet och vänd ner såsen och laxbitarna.

6. Tippa upp pastan på ett serveringsfat,  strö bacon över och mumsa direkt!

4 Kommentarer

  1. En maträtt helt i min smak,
    det ser riktigt gott ut 🙂

    / Jenny

  2. Tack själv 🙂

  3. Smarrigt! Det receptet stjäl jag direkt! =)
    Ha´t så härligt i fjällvärlden!

  4. MMmmmmm! Jag tackar för underbara recept:)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*