Kyckling med wok och nudlar

Nu är vi hemma efter en härlig vecka i Tänndalen och varför är jag inte nöjd på skidåkning då??? Vi har ju varit i backarna i 8 dagar från morgon till kväll och haft kul med familjen, släktingar och vänner. Det känns liksom vemodigt att det är ett helt år till nästa gång…..
Det var nästan soprent i skåpen här hemma idag och någon affär orkade ingen åka till så det blev till att gräva i frysen!

KYCKLING MED WOK OCH NUDLAR 4 port

900 g kycklinglårbitar med ben
200 g nudlar
olja till stekning

Marinad till kycklingen, ungefär så här:
2 msk pressad citron
1 msk olivolja
2 msk japansk soya
1 msk oystersås eller sweet chilisås
1 msk fichsauce
1 msk riven ingefära
1 klyfta vitlök
1/2 chili

1. Blanda ihop marinaden i en plastpåse och låt kycklingen ligga i den minst en timme gärna flera!

2. Bryn kycklingen i stekpannan och låt den sedan gå klart i ugnen 175° 20-30 minuter.

3. Koka upp vatten och lite salt, slå det över nudlarna och låt de ligga tills de mjuknat.

Ta det grönsaker du har hemma det mesta funkar ju i pannan! Roligare än såhär blev det inte i min…..

WOKADE GRÖNSAKER
2-3 morötter
4-5 hg fryst broccoli
2-3 hg gröna bönor
1 burk bambuskott
1 gul lök
olja till pannan
lite salt och peppar
färsk koriander

1. Tina broccolin en aning och skär morötter och lök i strimlor.

2. Woka grönsakerna i oljan och börja med morötterna.

3. Vänd ner de mjuka nudlarna på slutet.

4. Lägg upp på ett fat, tippa över woksåsen, strö över koriander och servera woken till kycklingen.

Woksås
2 msk pressad citron
2 msk japansk soya
2 msk oystersås eller sweet chilisås
2 msk fishsuce
1 klyfta vitlök
1-2 msk riven ingefära
1/2 chili
honung

1. Blanda ihop woksåsen och smaka av om du vill ha mera av något.

2. Tippa den över woken innan ni ska äta eller servera den vid sidan om.

Här kommer några semesterbilder som jag tagit….


Utsikt från stugbyn på kvällskvisten.


Anna med kusinerna Oskar och Axel.


En del av skidgänget men det fattas minst 10 stycken!


Pojkarna P, Petter, Peter och Pär på toppen!


After ski i solen före mat och bastu är inte fel!

6 Kommentarer

  1. Vilka härliga bilder och kycklingwok är alltid gott 🙂

  2. Så härligt ni ser ut att ha haft det, även om det var snö med i bilden…:)

  3. Du fick ihop det till en god middag änfast det va så tomt i skåpen..
    Ni ser ut att ha haft det himla härligt..
    Här stängde dom backen i helgen som va det ha töat alldelens för mycket..
    Glad påsk på dig!

  4. Ser ut som ni haft det riktigt härligt =) Själv har jag bara stått några åk på slalomskidor i år (också…) Kram!

  5. Jätteinspirerande blogg!

    /Marina

  6. Det stod totalstop idag när jag kollade in i det relativt tomma kylskåpet:/
    tack för inspirationen som jag fick när ja då kollade in din blogg. Blev en wok för mig me;)
    min wok: http://myadvertisingspace.blogg.se/2011/april/nudelwok-med-stor-smak-av-vitlok-och-svartpe.html

Lämna ett svar till Therese Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*