Potatis med nässelgremolata…..

….ja jag stod här med lite nässlor och potatisar,  tänkte bort med persilja och i med nässlor i en vanlig potatissallad, typ fransk. Det har tittat upp några pyttesmå nässlor här runt knutarna men jag tror att en viss släkting försöker utrota dom 🙂 hm….jag får nog ta en promenad och utforska nya nässelmarker. Sist jag mixtrade med nässlor blev det riktigt bra men det var då det….nu ska vi provsmaka det här tillsammans med kött från helgens grillning.

POTATIS MED NÄSSELGREMOLATA 2 port
350 g potatis
5 dl nässlor, spenat eller 2 dl kryddgrönt
1 klyfta vitlök
1/2 citron, skal och saft
3/4 dl olja
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
honung
svartpeppar
muskotnöt
1 dl grovt riven stark ost

1. Skölj nässlorna noga och hacka dom.

2. Koka potatisen mjuk och låt nässlorna koka med en minut på slutet.

3. Häll av vattnet genom en fin sil så inga gröna godsaker försvinner.

4. Dela potatisen i bitar när den svalnat och lägg tillbaka den i kastrullen.

 5. Riv citronskal och vitlök och strö över potatisen.

6. Blanda citronsaft, olja, senap salt, peppar och en gnutta honung och häll över potatisen.

7. Blanda runt, smaka av och tippa upp på ett serveringsfat.

8. Strö över osten precis innan ni ska äta salladen!

Ja och vad tyckte vi nu om potatissalladen tror ni?
Jag som egentligen inte är någon potatissalladsälskare gjorde glädjeskutt, nejdå men jag provsmakade så många gånger att det klassas som påbörjad måltid vid diskbänken. Jag älskar kombinationen av syrligt, salt, vitlök och en gnutta sött, själva nässelsmaken försvann en aning.
Mannen däremot var inte så imponerad, han sa – Smaken var bra men jag gillar inte sån här potatissallad med stora mjuka bitar så väldigt mycket.
Gjorde inget för då blev det mer till mig!
Precis när jag åt så kände jag att en näve grovt riven stark ost vore wow så nu skriver jag dit det i mitt recept!

7 Kommentarer

  1. Spännande! Får testas i sommar 😀

  2. Kan det bli mer somrigt 🙂

  3. Hurra för nässlor!!

  4. Det låter spännande

  5. Instämmer med tidigare kommentarer; SPÄNNANDE!
    Det är ett gott betyg. Idag när det är mat överallt så är det alltid kul med något som sticker ut. Tack Karin!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*