Kokosmuffins med crisp

Jag har testat ett nytt recept på muffins, toklätta var dom och på Dagens Mufffin finns receptet! Det finns 888 olika recept där just nu….. jobbigt för mig som har svårt att välja men jag letade bara bland dom med kokos. Jättegoda tyckte jag! Flera tyckte att man skulle minska på smöret i crispet till 60g och det lyssnade jag på och jag följde allt till punkt och pricka (minns mitt förra muffinsbak alldeles för väl!!!)

KOKOSMUFFINS ca 12 st
1 dl kokos
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl olja
1 dl fil / yoghurt

”CRISP”
60-100 g smör
1 dl strösocker
2 dl kokos

1. Sätt ugnen på 220°

2. Ställ  muffinsformar på en plåt, gärna dubbla formar eller en muffinsplåt.

3. Börja med ”crispet” Smält smör, rör ner socker och kokos.
Ställ det åt sidan!

4. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, rör sedan ner de övriga ingredienser och blanda väl!

5.Fyll formarna till lite mer än hälften med smet, sedan en klick ”crisp” på.

6. Grädda lite längre ner i ugnen i ca 10 minuter.

Det blev matjespremiär idag till middag fast det inte var sommarvarmt, kanske för att det var så varmt i bilen på hemvägen? Ha ha bästa Helena hade värmen på högsta hon och solen sken!!

6 Kommentarer

  1. Låter gott med kokosmuffins!

  2. Så goda kokosmuffins!! 🙂

  3. Underbart när sommaren kommer och sommarmaten kommer på bordet:) SILL, nått av det bästa med sommaren!

    Ikväll blev det Vietnamesisk kyckling hos oss, in å kolla vettja;)
    http://myadvertisingspace.blogg.se/category/mat-och-bak.html

  4. Åh, matjessill njöt vi också av i förra veckan, vi älskar matjessill och kan äta det året runt! Fast det är något alldeles extra när nypotatisen har anlänt och man kan äta dom till sillen:)

  5. Å så somrigt med matjesill! Nu blev jag riktigt sugen.

  6. Gott! Jag som älskar kokos skulle nog gilla dessa.
    Trevlig helg! 🙂

Lämna ett svar till Emma Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*