Tre små tapas

Jag kom på att vi skulle ha en spansk afton här ( trots sommar och grilltider) nu när huset är fullt av ungdomar. Mamma och jag var ju till spanien tillsammans så vi bjöd hit henne också. Lisas pojkvän gjorde en god sangria som passade jättebra till maten.

ANNAS HETA RÄKOR
150 g skalade räkor
1 dl passerade tomater
1 klyfta riven vitlök
1-2 tsk sambal
2 msk hackad koriander eller dill
salt och peppar

1. Blanda ihop allt utom räkorna och smaka av med salt och peppar.

2. Lägg i de skalade räkorna och dom blir godare om de får ligga i såsen ett tag.

3. Servera i små snapsglas och ät med en liten sked.

MUSSLOR I BACON (SMÅDJÄVLAR)

1 burk konserverade musslor
2 paket bacon
tandpetare

1. Dela baconskivorna på mitten.

2. Lägg 3-4 musslor på varje baconskiva, rulla ihop och fäst med en tandpetare.

3. Stek de små godingarna i smör i en stekpanna.

FRITERAD BLÄCKFISK

Jag skar fryst och rensad bläckfisk i tunna ringar men byt ut till räkor eller kanske lökringar om du inte gillar bläckfisk.

Receptet tog jag här på recept.nu

2 Kommentarer

  1. Hola Karin!
    Vilken kalasmat du har fixat med. Det ser ju för gott ut alltihopa.
    Hoppas allt är bra med dig/ Mimmi

  2. Dom där räkorna låter som något vi ska testa, mums! Bjöds också på lite tapas och sangria igår, perfekt i sommarvärmen:)

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*