Eftersom vi här hemma äter “tråkochskrot” från frysen den här veckan så kommer nu ett tillbehör från helgens middag som blev desto godare! Jag fick fantastiskt fina rödbetor av Mimmi och jag hoppas att jag får några egna i landet också. Blasten är enormt fin men jag har blivit lurad förr….
♥ Tvätta och koka rödbetorna nästan mjuka i saltat vatten, känn med en sticka för det kan ta allt från 15-50 minuter!
♥ När dom kallnat en gnutta så gnugga av skalet, ta plastpåsar på händerna om du inte vill vara lila ett tag.
♥ Klyfta betorna och lägg dom i en ugnsform, salta lätt.
♥ Smula över chevréost, jag tog 200g till 10-12 små rödbetor.
♥ Ringla över lite honung och strö över en näve pinjenötter eller några andra nötter du gillar.
Men rödbetor är bra goda nykokta….med bara smör och salt också….
Nu ska jag skynda mig ut igen i det härliga vädret och bara njuta av livet!
Rödbeta och chevre är en bra kombo! Gott!
Hej! Jag har just lagt upp sidan http://www.receptplatsen.se och letar lite matintresserade personer att hjälpa fylla på med recept osv. Länkar gärna till din blogg från sidan eller lägger till en artikel om du vill skriva en. Skapar du en profil på sidan kan du även länka till din egen matblogg (den här bloggen dvs) i profilen och automatiskt visa dina inlägg på webbsidan.
http://www.receptplatsen.se kommer även ha en iPhone och Android app för att organisera sina recept, kokböcker och matsedlar.
Mvh,
LeChef
Det där är en maträtt jag har funderat på att testa många gånger men det har liksom aldrig blivit av. Det låter som en riktig mmmmmmm rätt!
Hoppas att du får en skön helg och njut av solen!
Vad kul att rödbetorna kom till nytta i köket. Det ser verkligen gott ut!
Vi frossar för fullt i våra sista sommarbetor. Har en ny favorit där jag marinerar dem och serverar med en pigg och pepprig krassesort från Iran.
Sommarhälsningar från berget/Mimmi