7-Layer bars

Tycker ni att jag verkar sötsugen eller? Vart tog mitt hälsosamma liv vägen? Varför blir man inte less på godsaker? Jamen jag har nog bara en svacka och ramlat ner i sockergropen men jag lovar att kravla mig upp snart! Jag kunde inte motstå det här godiset som jag hittade på All Recipes men dom ligger i frysen nu och ska få ligga där till helgen då vi drar till fjällen med ett kompisgäng.
Det blir kanon med energi på fjället!

7- lagers godisbitar ska det bli och här ser ni sex lager, smöret ligger redan smält i ugnsformen.

På med kokosen allra sist och sedan skjuts in i ugnen.

Här kommer receptet som jag skrivit om och som vanligt är det på ett ungefär. Jag tog en stor modell på kaffekopp som mått genom hela baket.

 7-LAYER BARS
1/2 kopp smält smör (80-100g smör)
1 1/2 kopp smulade digestivekex
1 burk kondenserad mjölk
1 kopp hackad choklad (150g) 
1 kopp mjuka werthers kola (135g)
1 kopp hackade hasselnötter(100g)
1 rågad kopp kokosflingor

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Hacka godsakerna.

3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform ca 20×30 cm.

4. Lägg smöret i boten på formen, strö över kexsmulet och tryck ihop allt tillem botten.

5. Tippa i den kondenserade mjölken och fördela jämt.

6. Lägg sedan på choklad, kola, nötter och sist kokosen,

7. Grädda i ca 25 minuter och när kakan kallnat så skär du i bitar.

 

8 Kommentarer

  1. åå vad gott!! 🙂 🙂

  2. Jisses, låter helt tokgott 🙂

  3. Ser j*kligt gott ut!!

  4. NAM 🙂 Ser mycket gott ut!

  5. wooow… alltså, jag dreglar för mycket för att kunna skriva något vettigt nu, min hjärna har stängt av sig i väntan på att få hugga in på detta recept. Det ser fantastiskt, otroligt, HIMMELSKT gott ut! Mmmm…

  6. Mmm det där såg ju inte helt fel ut 🙂 Ska jag testa någon gång 🙂

  7. Oj oj oj, detta verkar vara sjukt gott. Tar gärna med mig det och sparar i min lilla hög.

  8. Oj, låter farligt gott! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*