Svartvinbärsbalsamico till goda ostar

Har man ingen krämig balsamico på flaska så går det fint att göra sitt eget hopkok. Jag gjorde ett experiment i våras till en fest jag fixade och det blev riktigt gott, dessutom håller “geggan” i kylen om det nu råkar bli något över. Doppa hårdosten eller ringla över en gräddig Gorgonzola, mumsig Caprin eller mjuk Brie……oj nu blev jag ostsugen trots att jag ätit alldeles för mycket av svärmors köttfärspaj till middag.

Frida min yngsta gullis har bjudit på “gofika” som hon bakat och grejat med…jag har bara svårt att förstå att hon fyller 21 i dag ……

BALSAMICO

2 dl svartvinbärssaft
1,5 dl balsamvinäger, jag hade en med svartvinbärssmak
2 msk honung

♥ Blanda allt och låt det småputtra i ca 20-30 minuter.

♥ Om balsamicon är för tjock när den stått i kylen så rör bara i en gnutta saft !

8 Kommentarer

  1. Årena går ju så fort man fattar inte riktigt vad som hände! Sonen fyllde 18 år härom veckan och jag begriper ingenting, hur kunde det gå så fort? Ja tur vi har lilljänta kvar hemma(16 ÅR i veckan) Fast hon är ju inte heller så liten längre!

  2. Låter som en god balsamicoreduktion! Den skulle förmodligen passa utmärkt till de riktigt långlagrade hårdostarna typ Monte veronese Vecchio, lagrad rembrandt eller liknande.

  3. Det där lät himla gott! Och jisses vad jag blev sugen på an god ostbricka nu… Mmm… 🙂

  4. Vad sugen jag blev på ost nu! Balsamicon låter som ett gott tillbehör!

  5. Är det något som alltid måste finnas i vårt skafferi så är det just sån där seg och krämig balsamico. Att göra egen har vi funderat på men aldrig kommit till skott, kanske något att prova denna då…

  6. Hurra! Det här svartvinbärsreceptet bokmärker jag! Recept på svarta vinbär kan jag aldrig få för mycket av! 😀

  7. Fin skål 🙂 var e den ifrån?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*