Kycklingrullar med salami och salvia

Vaknar arg som ett bi och kommer på vad jag glömde igår……går en promenad i värsta “angrystil” och grymtar högt på skogsvägen (kanske skrämde jag björnen man sett i krokarna). Jag hade besök av världens trevligaste fotograf igår som skulle ta ett matfoto och allt flöt på så bra men jag kände att något fattades på tallriken och det var just det jag kom på i morse….hur kunde jag glömma salviakvisten???? Jag som kastar runt persiljekvistar och annat grönt mest varje dag på tallrikarna???? Det låg dessutom en rejäl kvist på bänken tillsammans med persilja och blommande mejram! I-landsproblem, överfjantigt, matnördigt? Jaaaa….. men hur ofta får man ha med en tallrik i Expressen? Den ska visserligen jämföras med en proffstallrik så det kanske är bra att det fattas något. För att lugna ner mig gjorde jag en tallrik nu MED kvist.
Nu undrar resten av familjen om den där kvisten ska förstöra hela helgen och jag har inte riktigt bestämt mig än…..

KYCKLING MED SALAMI OCH SALVIA
1 kg kycklingfilé
8-10 salamiskivor
8-10 salviablad eller något annat grönt kryddigt
1 citron, saft och skal
2 klyftor riven vitlök
3 msk olivolja
2 dl vatten+hönsbuljong eller egen fond
salt och peppar

SÅS:
2-3 dl buljong från formen
2 dl creme fraiche
1 msk hackad salvia eller den ört du tog i rullarna

1. Dela de tjocka fileérna mitt itu, alltså vågrätt.

2. Lägg köttet i en plastpåse tilsammans med citron, vitlök, olja, salt och peppar i ca 30 minuter,

3. Lägg sedan kycklingbitarna mellan plastfolie på en skärbräda och banka allt du kan med en kastrull eller något annat tungt tills de är platta (kanske är det här jag ska pyssla med idag) Förresten det finns ju färdiga tunna att köpa också!

4. På varje bit lägger du en salami skiva och salviablad, rullar ihop och fäster med en tandpetare.

5. Bryn rullarna i smör och låt de sedna gå klart i ugnen på 150° i ca 10 minuter (72°)

6. Tippa i vatten i stekpannan och hönsbuljong och slå det i ugnsformen.

7. Sila buljongen och rör sedan i creme fraiche och hackad salvia så har du en god sås.

Nu blir det frukost och tidning och jag behöver väl inte läsa så många sidor innan salviakvisten och mitt humör kommer att taggas ner……

3 Kommentarer

  1. Men oj, vad roligt att du kommer hamna i Expressen! 🙂 Säg till när, så måste jag köpa den då 🙂
    Förstår din frustration.. Men alla glömmer vi.. 😉

  2. Förstår dej absolut, sånt kan reta livet ur en. Hoppas det har gått över lite i alla fall, annars kanske de kan mixtra lite med bilden och lägga dit en kvist sådär i efterhand:)

  3. Dette var helt i min gate. Elsker kylling

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*