Pizza är aldrig fel!

Det blev snabbmat i helgen trots att jag gillar att stöka i köket. Med risk för att ni skriker, blundar eller byter blogg nu så säger jag bara (sista gången jag lovar)….. Libabröd är helt super att ha i frysen till pizza, 4 stycken bröd för 8 kronor (Willys), ingen jäsning eller kavling, på med fyllning,  in i ugnen i några minuter, taaaa daaaa bästa pizza i stada!

Jag har faktiskt fått bra med tomater i år, med mina mått mätt fast som vanligt så började de mogna sent.
Köp en färdig tomatsås, koka en egen på burktomater eller ta färska!

TOMATSÅS
1 kg tomater ca
1 liten lök
2-3 klyftor vitlök
1 chili
3 msk olivolja
1 msk torkade örter eller 1 dl färska
honung eller socker
1 msk balsamvinäger
salt och peppar

1. Hacka grönsakerna och fräs i oljan.

2. Pytsa i starkt, sött, syra, salt och peppar.

3. Låt såsen puttra på tills det mesta av vätskan kokat in 30-60 minuter.

4. Smaka av och krydda mera om det behövs, gärna mer örter när såsen kokat klart.

5 Kommentarer

  1. Exakt, pizza är aldrig fel! Din pizza ser väldigt god ut 🙂

  2. Jag varken blundar eller skriker. Har ingen aning om vad libabröd är, men det låter ju som ett bra alternativ till pizzadeg.

    Vi fick ocskå en bra skörd av tomaterna i år. I lördags tog jag in de sista för mogning inne eller så slänger jag ner dem i en gryta kanske.

  3. Vilket bra tips! Måste leta rätt på de där libabröden! Verkar ju hur gott som helst!

  4. Mina tomater har också mognat sent, så jag kokade (eller rättare sagt lät de stå länge i ugnen på svag värme) också tomatsås. Vi tänkte också göra pizza någon dag. Smart att använda färdiga bröd som botten.

  5. Kul att se repotaget om dig i Expressen !! nu hittar ALLa din blogg, toppen !!! Du har blivit suverän på att fota och har världens bästa recept !! Kram på dej

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*