Tomatsoppa och ostar från Haverö!

Dagen började med körövning för imorgon är det konsert med Anna-Lotta Larsson i Torps kyrka. Nu är mina tjejer hemma och dom ska bjuda oss på tacos men här får ni gårdagens middag!

TOMATSOPPA
1,5 kg tomater eller 2 burkar krossade
7-8 dl buljong från tärning/fond
3 klyftor vitlök
1 gul lök
1/2 dl tomatpuré
1-2 msk socker
1/2-1 färsk chili eller chiliflakes
2 tsk torkade örter/1/2 dl färska
2 msk olivolja
salt och peppar

TOPPING:
creme fraiche och knapriga krutonger är gott

1. Hacka tomater, vitlök och lök och fräs först löken i oljan.

2. Lägg i tomaterna och låt de fräsa med.

3. Tippa i buljongen och låt allt koka upp.

4. Mixa soppan slät och smaka av med örter och kryddor.

5. Red eller späd så att du får den konsistens du vill på soppan!

Här närmast ser ni Blå Mon och Haffra pecorino, jättegoda ostar från Haverö Mjölkfår som jag köpte på marknad förra helgen. Majken Wiksten heter hon som gör osten och mejeriet ligger i Alby (granne med mitt barndomshem) och det tycker jag är jättehäftigt!
Jag gillar att droppa på balsamico på osten.

3 Kommentarer

  1. Vilken delikat ostbricka!

  2. Åsa Zetterlund

    Gjorde din svartvinbärsbalsamico till ett gäng ostar i fredags, mina vänner gillade den jättemycket. Jag kokte den med min " misslyckade" och lite för rinnande gelé. Gick ju hur bra som helst, så nu vet jag vad jag kan använda den till;) Åsa Z

  3. Katarina : ost är alltid mumsigt det!

    Ida: Vad smart att koka av gelén för det känns inte kul och slänga sånt man grejat med! Såg på appen från Hamra nu att ni har snö, ska upp i helgen så man får väl packa med kängorna!

Lämna ett svar till Katarina Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*