Mandeltårta med chokladkräm

Antar att många mumsat tårta idag och vi tjuvstartade redan igår kväll. Världens enklaste tårta var det här och eftersom jag gillar mandel och choklad så kommer jag att göra den här flera gånger. Vanliga gräddtårtor är inget jag gillar så mycket men den här blev kompakt, mäktig och smålik Frödinges frysta. Det räcker med en liten bit eller kanske två……

MANDELTÅRTA
400g mandelmassa
4 äggvitor
3-4 droppar bittermandelolja vill jag ha!

CHOKLDKRÄM
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl grädde
100g mörk choklad
150g smör

Garnering/servering: 3 dl grädde, 50 g rostad flagad mandel som jag var utan

1. Vispa vitorna hårt och vänd sedan ner den rivna mandelmassan och bittermandeloljan.

2. Fördela smeten på två smorda plåtpapper till två cirklar (24 cm i diameter)

3. Grädda i 175° i ca 20 minuter.

4. Sjud försiktigt upp gulor, socker och grädde under vispning till en kräm, den får inte koka.

5. När krämen tjocknat så ta den från plattan och rör ned choklad och smör i bitar.

6. Vispa krämen slät (låt den kallna) och lägg ihop de kalla bottnarna med kräm i två lager och garnera med grädde eller ha den vid sidan om.

3 Kommentarer

  1. Det där såg ut att vara en tårta helt i min smak. Måste nog testa trots att jag bestämt mej för ett nytt liv :=)) (igen)

  2. Skulle helt klart tacka ja till en eller tva bitar av denna goda tartan:)))

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*