Nu har det kommit lite snö här och i helgen blir det skidpremiär, skidorna står slipade och vallade och bara blänker (inte mitt jobb utan Fritidsbodens)!
Gissa om jag längtar?
Mannen föreslog lasagne till middag häromdagen och eftersom han för det mesta tycker att jag ska bestämma mat så gjorde jag lasagne fast det inte är min favoritpastarätt. Det gäller att kräma på med sås så det inte blir torrt och tråkigt, det kan aldrig bli för mycket!
LASAGNE ca. 6 port
ca 350 g lasagneplattor
KÖTTFÄRSSÅSEN:
5 hg köttfärs
2 lökar
1 morot
3 klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
500g passerade tomater
3 dl vatten+1 buljongträning/fond/köttkok
smör eller olja till stekning
salt och peppar
Ostsåsen:
1 liter mjölk
1 dl mjölk+3-4 msk mjöl
3 dl riven ost med rejäl smak
1 msk torkade örter
salt och peppar
2 dl riven ost på toppen
1. Hacka lök, morot och vitlök i små bitar.
2. Bryn färsen i oljan och fräs med grönsakerna på slutet.
3. Krydda rejält och fräs med tomatpurén.
4. Tippa i tomater och buljong och låt såsen småputtra medan du gör ostsåsen.
5. Koka upp mjölken, red av med mjölk och mjöl, krydda och låt såsen koka ihop.
6. Rör i osten och ta såsen av plattan.
7. Varva nu pastaplattorna med köttfärssås och ostsås och se till att ha ett lager med ost och köttfärs på toppen.
8. Strö över mera ost och gratinera i ugnen i 30-40 minuter i ca 200 grader.
Lasagne är väl en sån där rätt som ALLTID är god?
Tycker fröken Dill
Fröken Dill: Njae inte alltid tycker jag, den måste vara rejält kryddad och saftig:)